Реклама / Ads
9| 6868 |29.11.2015 НОВИНИ

Мая Манолова обяви война на Топлофикация

.
Мая Манолова
Започва битка срещу топлофикационните дружества в страната и некоректното им отношение към многобройните клиенти. Това каза омбудсманът на Република България Мая Манолова в Пловдив, където беше на посещение по покана на студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.
 

 По думите й, маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им се завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с клиентите. Тя изрази своите впечатления до този момент, че топлофикационните дружества в страната умишлено не събират целите задължения от абонати и винаги остава някаква сума, за да се започне ново изпълнително дело, което трупа върху гражданите съдебни разноски и адвокатски хонорари. Според нея цари пълно безобразие в отношенията между топлофикационните дружества и техните клиенти. На въпрос дали битката с монополите и топлофикационните дружества може да бъде спечелена Манолова отговори, че не е човек, който ще участва в сражение само заради участието. Според Мая Манолова хората трябва да бъдат защитени, защото са прави.

 

Мая Манолова заяви, че работата на институцията „Омбудсман” се изнася на терен. По думите й, начинът на действие на институцията е променен, като не се чака хората да пристигнат в София, а се отива на място. Тя уточни, че в момента в институцията има 1000 висящи жалби, като посочи, че на ден пишат по 50 души, а други 20 идват лично при омбудсмана.

 

Според Манолова сред хората има нагласа, че омбудсманът е последна спирка, последна надежда на гражданите и, че реално той няма правомощия да помогне, но тя отбеляза, че институцията има огромни правомощия, които просто трябва да се изразят с действия.

Манолова обясни, че омбудсманът може да предлага промени в закони и съобщи, че е представила становище по новия бюджет на НЗОК и в понеделник ще го защитава в парламента.

 

Манолова се срещна и с живеещите в пловдивския квартал „Пасарел”, за да се запознае с проблемът, който те имат с новоизграждащата се пасарелка в квартала. След като се срещна с тях, тя заяви, че пасарелката изглежда безумно и няма да осигури нормален достъп на хората, живеещи в двете части. По думите ѝ при нейното изграждане са нарушени принципите на публичност, прозрачност и информираност. „Аз лично за първи път виждам подобно съоръжение”, коментира омбудсманът пред събралите се жители на квартал „Прослав”.

 

Според Манолова, ако властите бяха дошли да видят какво ще изграждат, щяха да вземат съвсем друго решение. По думите й, притеснителното в случая е, че преди да се пристъпи към изграждане на въпросната пасарелка, не е имало обществено обсъждане за това, което предстои да бъде изградено. Манолова заяви, че ако ще се харчат пари за изграждане на инфраструктура, то тя трябва да е такава, че да не затруднява гражданите. Тя обеща да предприеме всичко необходимо и да се срещне с всички институции, които имат отношение по въпроса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6088 |26.11.2015 Иван Костов: Задава се война на хоризонта . 13| 4759 |26.11.2015 Русия обяви търговска война на Турция . 6| 4573 |25.11.2015 Дянков: Новият заем от 50 млн. евро е двойна грешка . 11| 4587 |25.11.2015 Г. Марков: По един повод може да пламне голяма война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads