Реклама / Ads
0| 3170 |12.09.2022 НОВИНИ

Мая Манолова по пътя на корупцията: 9 000 тона италиански боклук до Плевен – „Боклукчийска грамада от безхаберието на институциите“

.
С помощта на правителството на Борисов, после и на Четворната коалиция, България се превърна в сметището на Европа" – каза Мая Манолова в живо включване от индустриалната зона на гр. Плевен, където е стоварен 9 000 тона италиански боклук.

От лятото на 2019 г.  все още няма наказани по случая и въпреки забраната за рециклиране на такъв тип отпадък, се оказва, че по документи няма нарушение, а боклукът се разлага вече трета година и замърсява околната среда за плевенчани. Манолова подчерта, че ПП Изправи се България заедно с майките от Системата ни убива са радетели за зелените каузи и ще отстояват позициите си като биткаджии, борбени до край.

 

В това видео лидерът на ПП Изправи се България Мая Манолова обяви старта на обиколката „По пътя на корупцията", където от формацията показват примери на корупция, с които са се занимавали и в комисията по ревизия в 45-тия и 46-тия парламент, но до момента няма развитие от институциите.

 

На брифинг за медиите в Плевен Манолова представи водачът на листата на формацията за областта – Цветомира Добрева. „Сигурна съм, че Цветомира ще влезе в парламента, за да отстоява интересите на хората в Плевен." На срещите с хората в града и в отговор на въпросите и притесненията от идващите трудни есенни и зимни месеци, наред с нестабилната политическа обстановка от партията под №17 увериха, че още след 2 октомври има готовност за въвеждане на спасителен план, съставен от пет важни приоритета.

 

Кампанията „Не плащай" за момента е предупреждение, че хората в цялата страна нямат възможност да плащат увеличените с 60% сметки за ток, вода, газ, дърва за огрев, пелети и в случай, че държавата не поеме цялото увеличение за всички енергийно бедни, които наброяват близо 3 млн. души, от партията ще предприемат ефективни действия и ще призоват към гражданско неподчинение. „Тези сметки вече наистина са непосилни за хората" – сподели Манолова. В тази връзка от партията са готови да внесат в новия парламент проект на Закон за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор. В този законопроект се предвижда и отлагане на изплащане на сметките докато не бъдат предприети необходимите реформи.

 

На второ място от Изправи се България нареждат налагането на таван на цените на горивата – с  лев надолу от настоящите и налагане цена от 2.50 лв. за литър. Високите цени на бензина и дизела, както и всички останали увеличения са причина за високата инфлация. „Добра стъпка е срещата на президента Радев с ръководството на Лукойл" – сподели Манолова на срещата в града, и призова за повече активност от страна на служебното правителство. Всичко над цената от 2.50 лв. е спекула, потвърдиха от партията.

 

Трета точка от спасителния план е повишаването на доходите. Увеличаване на минималната работна заплата на 1260 лв., както и преизчисляване на пенсиите спрямо осигурителен доход от 2021 г.

 

Следващ ход е таван на цените на 8 хранителни продукта, от малката потребителска кошница. С този ход от партията за пореден път потвърждават, че мерките им са изцяло насочени към обикновения българин, който е притеснен и за насъщния си ведно с това дали ще бъде на тъмно и на студено през зимата.

 

Петото направление в спасителния план е свързано с дълговото робство – от формацията  са готови със закона за частния фалит, за колекторските фирми, за ограничаване на свръхправомощията на банките, на бързите кредити.

 

Водачът на листата в гр. Плевен, Цветомира Добрева изрази увереност, че на предстоящите избори хората ще гласуват полезно, ще гласуват за малките партии, които са близо до тях самите и до проблемите им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2303 |12.09.2022 Мая Манолова: Лошото качество и драстичното увеличение на водата с 35% в Ловеч, прави това благо недостъпно за повечето хора . 0| 10191 |12.09.2022 Мая Манолова показа фактура на Газпром за юли 2022 г. . 0| 2963 |11.09.2022 Мая Манолова: Новият парламент да приеме Закон за извънредната ситуация в енергетиката . 0| 3221 |10.09.2022 Лидерът на ПП Изправи се България Мая Манолова представи петте стъпки от „спасителния план“ на формацията във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads