Реклама / Ads
30| 6614 |21.09.2012 НОВИНИ

Мая Манолова скочи на Яне Янев в словесен двубой

.
Мая Манолова
Ако се държите така, в комисията ще ви изгоним, предупреди Янев колежката си. Вас не мога да ви конкурирам, вие сте най-блестящото лице на БСП. Ще стигнем и до Ванко 1, ако трябва, отговори Янев на Манолова на въпрос ще се разследват ли и днешни казуси.
 

В България се получава поговорката: Всяко чудо за три дни, а има грандиозни корупционни схеми, ощетяващи страната в големи размери. Комисията трябва да започне с разследване на енергийната мафия у нас, която няма цвят, има хора, които са вечни. Ще започнем с АЕЦ "Белене", "Козлодуй", с обществените поръчки, с прословутата реплика на А. Кутев, в която той говори за СРС-та и банкови сметки, обяви по БТВ Яне Янев. Комисията щяла да привлече ерудирани експерти, които да свършат работа.


Аз наистина не мога да говоря, възкликна Янев, възмутен, че колежката му го прекъсва непрестанно.

Какъв ще им бъде хонорарът?, попитаха от студиото. По няколко хиляди месечно, вметна Мая Манолова от БСП. След което двамата влязоха в "диалогов режим":

- Изглеждам ли ви притеснена и напрегната, попита Манолова и каза, че Янев се бил вживял в новата си роля. Тази комисия е срам за българския парламент.

- Срам са кражбите, прекъсна я Янев.

Манолова напомни израз на Янев от преди година, че ни управлявало най-корумпираното правителство.

- Вие ме цитирате под път и над път, издигате ме в култ.

- Вашето движение е надолу, не му остана длъжна Манолова. Ще вадите стари манджи, сюжети и ще разказвате сънища. Не е вярно нищо от това, което казвате, че е казал Кутев. Истината е, че вчера в НС ГЕРБ откри предизборната си кампания с лице Яне Янев. Ще се отклонява вниманието на българските граждани от провала в политиките. Борисов и правителството му се провалиха в борбата с корупцията, но комисията ще прикрива и корупционните скандали на ГЕРБ, продължи тя.

- Няма такова нещо. Тази комисия ще работи по всеки казус, който е значим. Убеден съм, че ще разглеждаме преписки и досъдебни производства. Колежке, вашият ужас е разбираем!

- Въобще не разбирам за какви СРС-та говорите. Ужасът ми е затова, че твърдите, че ще отменяте актове на съда.

- Няма такова нещо. Искаме да се знае кой е източил стотици милиони по големите афери: за Белене - кой е подписал договори, имало ли е анекси, комисионни заради подписи от принципала надолу. 

- Не ми е известно Румен Овчаров да е полагал подписи, свързани с АЕЦ "Белене".

- Е, така им изнася постоянно да говорят. Имам чувството, че Манолова е адвокат на енергийната мафия. Колежката Манолова не е спряла, сложете секундомер!

- Комисията има за цел да дискредитира предишни управления. Янев страхливо бяга от разследване на сегашните управляващи: рязането на ухо на бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй", мачкането на бизнеса в Монтанско от депутата Аврамов, пиарките в земеделието и пр., изреди Манолова.

- Всичко ще бъде обект на Комисията, обеща Янев. Затова отхвърлили предложението на БСП да има дати. Комисията няма да подбира по цвят корупционните скандали.

Накрая и двамата увеличиха децибелите на спора и той приключи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6349 |20.09.2012 Мая Манолова напада Я. Янев в студио на БНТ . 12| 5120 |14.09.2012 Яне Янев: БСП да плаща за референдум . 44| 5820 |11.09.2012 Я. Янев: Пръмова е пример за службогонство и предателство на националните интереси . 16| 4767 |10.09.2012 Яне Янев ще разследва корупционни схеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads