Реклама / Ads
11| 36423 |05.09.2023 НОВИНИ

Майката на Даная: Отивайки в ”Пирогов” с децата си, отиваме на война. Без ”имам човек” трудно се оцелява

.
Гледах сутрешния блок с Директора на “Пирогов”. Чувствам се мръсна, бясна, ядосана… Не знам от къде да започна, но това интервю беше като излязло от учебник по манипулация. Д-р Димитров каза “Агресията е навсякъде около нас”. Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.
 

Това написа във Facebook Ани Стоянова, майката на 15-годишната Даная, която губи живота си през май месец, след като изпада в мозъчна смърт заради хематом. Ани дари органите й, за да даде шанс на трима души да продължат своя живот. Тя осмисля смъртта и чрез създаването на фондация "Даная“, чрез която иска да помага на децата. 


Повод за коментара й е случая със съветника на военния министър Мустафа Емин и медиците от УМБАЛСМ "Пирогов".  Лечебното заведение започна проверки, а такава тече и по искане на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Тази сутрин в ефира на bTV директорът на болницата д-р Валентин Димитров посочи, че Емин е проявил вербална агресия и заплахи към медиците на лечебното заведение, според дежурните в болницата. 


"Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала? Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми извивайки го? Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама?  Къде бяхте, докторе? Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия? Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра? Защо не написахте, че министърът ви се обади лично?

 

Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади? 


Ще ви кажа защо, докторе!


Защото ние отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате нормална комуникация с пациенти и родители Защото вие, докторе, можете и да убивате… и убивате! Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност. 


Дано повече хора познават я министър, я политик, защото истината е, че така шансовете им са по-големи. 


Без “имам човек” трудно се оцелява!

Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължавате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации! 


Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!


Д-р Димитров, очаквам да качите този текст на страницата на Пирогов", пише майката на Даная.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4206 |28.08.2023 Испанска целувка: Майката на футболния шеф Рубиалес се затвори в църква и обяви гладна стачка . 2| 3657 |10.08.2023 Първи думи на майката, обвинена, че е изхвърлила детето си от кола . 1| 3055 |09.08.2023 Майката на убития Димитър от Цалапица: Нещо се прикрива, много хора са в играта . 2| 4055 |31.07.2023 Майката на нарязаното с макетно ножче момиче: Дъщеря ми гледа. Не се чувстваме сами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads