Реклама / Ads
5| 4054 |17.10.2023 НОВИНИ

Д-р Максим Бенвенисти: 40 000 бойци на „Хамас” са обучени в ирански лагери

.
Д-р Максим Бенвенисти Източник: Стопкадър: Bulgaria ON AIR
”Факт е, че израелското общество има проблем, но от друга страна терористичните организации „Хамас“ и „Хизбула“ са в подем. 40,000 бойци на „Хамас" са обучени в ирански лагери.”
 

Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR д-р Максим Бенвенисти, преподавател по история на ционизма в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" във връзка с войната в Близкия изток.

 

По думите му последните години в света не се спазват никакви правила на международните отношения.

 

“Нарушават се хуманитарни правила. Обстановката подкрепя действията на терористите. Те са окуражени. Те видяха, че ще бъдат осъдени, но практически действия срещу тях, от други страни, няма”, посочи университетският преподавател.

 

Експертът изрази мнение, че арабско-израелските отношения през годините ясно демонстрират, че скоро няма да е възможно мирно решение на конфликта в Израел.

 

„Винаги, когато араби и евреи са са намирали възможност да започнат предпазливо да уреждат отношенията си, се е намесвала някаква външна сила и нещата не са се случвали“, отбеляза специалистът.

 

Очевидно е, че израелското общество има проблеми в последните години, смята ученият и допълни, че новините са били препълнени със съобщения за многохилядни манифестации срещу правителството, но проблеми се откриват не само в Израел.

 

"Имаме от една страна проблеми в държавата, а от друга проблеми в организациите, във въоръжение и подготовка. Има една точка, в която се срещат и терористите решават да нападнат, да предизвикат и да пуснат кръв, очевидно, за да накарат израелците да отговорят по подобаващ начин“, допълни той.

 

Бенвенисти смята, че войната, която се води в момента, не е за земя.

 

„Това е война, в която Израел твърдо иска мир, а терористичните организации не искат. Израел се развива най-добре, когато е в мир, а терористичните организации, когато няма война, ще загинат. Те съществуват на почвата на тероризма“, категоричен бе той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3503 |17.10.2023 Български и италиански бойци ще атакуват и отбраняват на учение . 2| 3803 |17.10.2023 Британското разузнаване: Руска наемническа група вербува под прикритието на "доброволци" бойци на "Вагнер" . 1| 3889 |10.10.2023 Анализаторът Максим Бенвенисти: Има пет арабско-израелски войни и всяка от тях е носила риск от световна . 2| 4291 |10.10.2023 Бойци на "Хамас" убиха невинно семейство с три деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads