Реклама / Ads
7| 3261 |11.04.2023 НОВИНИ

Манолова: Нинова се докара до положение, Борисов да реши какво да се случи с БСП

.
Мая Манолова
 


"Отговорността за съставяне на правителство наистина е на първите две партии. Всички помним, че те казваха - влизаме в парламента, правим кабинет и т.н. Те затова са влезли, за да си изпълняват обещанията. Тези, които гласуваха за тях, не ги избраха в конкурс за красота, а да свършат работа. И ако не, да си ходят".

 

Това коментира лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова пред Би Ти Ви.

"Левицата!" имаме вина за разпада на лявото, включително и, че толкова късно пристъпихме към обединение. Съпротивителните сили имат вина, че оставиха ръководството на БСП и сега лидерката се радва на едни 8%. БСП е пета политическа сила с това ръководство в парламента, даже не е сила, а придатък. Нинова се докара до положение, в което Борисов да реши какво да се случи с БСП, каза Манолова. Тя критикува Нинова, че "шест години се биеше в гърдите", че се е борила с Борисов. А после дошъл кабинетът на ПП, в който участвало и БСП, и предишният модел продължил.


Таван на надценките е работещият вариант, това бе и предложение на "Левицата!". Поздравления за служебното правителство и законопроекта им за 17 продукта да има само 10% надценка. Нека видим как ще го приемат депутатите, аз нямам съмнение, че това е работещото решение, каза Манолова.

 

Вторият законопроект, който трябва да се внесе, е за отнемане на свръхпечалбите на корпорациите. С тях може да се напълни държавната хазна, категорична бе тя.

Третият трябва да е за ограничаване на банковите такси. Сега, ако искаш да внесеш пари, плащаш такса. Ако искаш да изтеглиш, плащаш такса спрямо размера на тегленето, а се готви и законопроект всички плащания над 5 хил. да минават през банка. Е, извинявайте!, каза Манолова. Тя напомни, че банките, но и всички големи корпорации, са получили милиони като компенсации за тока през изминалата година. В същото време обаче не били подпомогнати домакинствата.

 

"Лукоил-Нефтохим" имат увеличение на печалбата 800%, а една банка има 1290% увеличение на печалбата, е, защо им плащаш тока?, запита тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7034 |08.04.2023 Мая Манолова смля Нинова за загубените 700 хиляди гласа . 4| 3866 |07.04.2023 Борисов, Трифонов, Нинова и Пеевски: ЦИК обяви депутатите от два изборни района . 9| 3486 |06.04.2023 Нинова се вбеси за великденските добавки: Оправданието, че няма пари, е абсурдно . 6| 3257 |05.04.2023 Мая Манолова: Гледайки коалиционна всеядност на Нинова, БСП може да се нареди до ГЕРБ, ДПС и ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads