Реклама / Ads
3| 4007 |03.11.2019 НОВИНИ

Манолова печели десния вот, ГЕРБ твърдо зад Фандъкова

.
Зад Йорданка Фандъкова са гласували предимно членове на ГЕРБ, а за Мая Манолова вотът е бил разнороден. Това стана ясно от коментара на Първан Симеонов от ”Галъп интернешънъл” пред Нова тв.
 

Евелина Славкова от "Тренд" коментира, че избирателите на Демократична България са гласували 4:3 в полза на Манолова, а избирателите на "Спаси София" - 3:2 за Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова.


По-активни са били жените. Дамската битка, според нея, явно е успяла да мобилизира дамските гласове в столицата.

 

Зад Йорданка Фандъкова твърдо стои партийния вот. На повечето места е гласувано "за", това коментира Георги Харизанов. Според него изборите са сложни и затова има толкова недействителни бюлетини. Не било работа на държавния глава рано сутринта да коментира, че всеки четвърти вот е недействителен.

 

Татяна Буруджиева също смята, че повечето хора гласуват "за", а не "против". Вотът против се отразява с квадратчето "не подкрепям никого". Червените заложили на непартийни кадри, за да увеличат подкрепата си, но в сравнение с евровота левицата си е на същото място. Пробив, според нея, направила столичната организация. Трябва да има радикален подход към изборния процес, според Буруджиева. Тя е скептична, че диалогът между политиците по темата ще се получи.

 

За Андрей Райчев в София ГЕРБ е заложил на най-силното си - Йорданка Фандъкова. БСП при Корнелия Нинова се е отворила, обаче според Райчев. Кметските избори са най-корумпираното политическо нещо, категоричен е той. Големият брой недействителни бюлетини е катастрофално, отсече Райчев.

 

Димитър Аврамов подчерта, че ако Мая Манолова реши да прави свой проект, БСП ще се затвори. Не е ясно и какъв протестен вот изразява Спаси София - против ГЕРБ или против управлението в столицата, по думите му. Президентът не трябваше да се обажда днес, изтъкна Аврамов за опасенията на Румен Радев за големия брой недействителни бюлетини. Трябвало е да постави темата утре и щял да е в силна позиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3926 |03.11.2019 Димитър Делчев: Манолова увеличава своя резултат, за първи път десни застават зад нея . 0| 3909 |03.11.2019 Джокович спечели турнира в Париж . 2| 3905 |03.11.2019 Щабът на Манолова сигнализира за масово купуване на гласове в ромските секции . 10| 3993 |03.11.2019 Манолова призова: Столичани, гласувайте!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads