Реклама / Ads
11| 5297 |07.08.2019 НОВИНИ

Манолова: Щом у нас омбудсманът е атакуван, сплашван, дискредитиран, какво остава за гражданите?

.
Мая Манолова
Решението, дали ще се кандидатирам за кмет, ще бъде изцяло продиктувано от интересите на гражданите. След като в една държава омбудсманът, който е призван да защитава хората, е атакуван, сплашван, дискредитиран, какво остава за гражданите. Това каза по БНТ омбудсманът Мая Манолова.
 

Тя отказа да коментира дали ще се яви като номинирана от партията на Слави Трифонов. Относно проблема с африканската чума, Мая Манолова уточни, че  властите трябва  да отидат на място и да обяснят на хората нуждата от евтаназирането на животните, както и да регистрират здравите прасета.

 

Манолова посочи, че вината за разрастването на епидемията е на властите, които са пренебрегнали проблема и не са приложили ефективни мерки за справяне с него.

Хората са притеснени и гневни, защото властта се опитва да прехвърли цялата отговорност за бедствието африканска чума върху тях. Опитът е хората, които отглеждат прасета, за да се препитават, да пратят цялата вина за безхаберието на държавните институции, поясни Манолова.

 

Според нея процедурута за регистрацията на животни е сложна и тежка и затова властите трябва да отидат на място и да регистрират животните. Тя заяви, че отглеждането на прасета не е нарушение на законите.

Според омбудсмана всички стопани трябва да бъдат справедливо обезщетени по пазарни цени.

 

Манолова коментира и уволнението на медицинската сестра от болница "Токуда" Мая Илиева, която е водач на протестите на медицинските работници. Тя ще отиде на планирания за утре протест пред болницата, за да се противопостави на уволнението.

Институциите се опитват да настройват хората един срещу друг, дават обещания, които не изпълняват като това за увеличаване на стартовата заплата, което не се случи, поясни омбудсманът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6018 |26.07.2019 Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат, медиите им ме атакуват . 6| 4427 |16.07.2019 Манолова: Хакерската атака е арогантност срещу правата на гражданите . 15| 6868 |14.07.2019 Манолова: Машините са свидетели на кражба на гласове, колко плюс 4 е равно на нула? . 9| 4844 |09.07.2019 Манолова: Машините не ядат кебапчета и не взимат по 50 лв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads