Реклама / Ads
7| 8099 |28.10.2013 НОВИНИ

Маргините - чисти като утринна роса !?

.
Прокуратурата напълно се провали в опита си да уличи Красимир Маринов-Големия Маргин, в престъпление. Очакването, че една от митичните фигури в ъндърграунда ще бъде обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици, не се оправдаха. В подготвяния дълго от прокуратурата и внесен в съда обвинителен акт става ясно, че името на Красимир Маринов изобщо не фигурира.
 

За лидер на бандата е сочен ромският бос Стефан Бонев-Сако. Той обаче е склонил за преговори с обвинителите и е поискал споразумение, съобщава "Стандарт".

Нишката, която свързваше братята Красимир и Николай Маринови с наркоразпространението, бе тънка още от самото начало. А сега групата, за чиито ръководители пък бяха посочвани двамата, се оказа въображаема. Макар Маргините да присъстват още от самото начало на досъдебното производство, реално обвинение бе предявено единствено на Красимир, тъй като по-малкият Николай изчезна мистериозно и все още е в неизвестност.

В крайна сметка се оказа, че срещу Маринови не са намерени доказателства за каквато й да е съпричастност с разпространението на дрога. Прокурорите дори посочват, че не само не са открити улики, но и не са установени никакви контакти между Маргините и останалите членове на групата със сочения в обвинението лидер - Сако. Включително - няма дори данни за познанството помежду им. Така Сако се посочва за ръководител на групата, в която присъстват още 12 души. Ромският бос обаче набързо е предложил да се споразумее с прокуратурата, вместо да бъде изправен пред тежък и бавен процес в Специализирания наказателен съд. Ходът му е твърде изненадващ и дори част от обвинените заедно с него се питат дали е склонил да натопи Маргина, или пък да признае вината си, за да мине по съкратената процедура и да получи по-ниска присъда.

Наблюдаващите прокурори по случая Бисер Кирилов и Маргарита Немска не пожелаха да посочат какви са мотивите на Сако с обяснението, че все още не са се запознали с тях. Що се отнася до липсата на Маргина в обвинението, Кирилов бе достатъчно красноречив:"Ами, накарайте ги да свидетелстват!"признавайки неохотно, че прокуратурата не разполага дори с минимални доказателства срещу Маринов.

Играта на котка и мишка между обвинителите и братята Маргени продължава близо 8 г. След емблематичната акция "Респект" през 2005 г. Красимир и Николай Маринови бяха обвинени за подготовката на убийствата на Любен Гоцев и на вече покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. Делото продължи над 5 г., а в началото бе сочено като пример за борбата на България с организираната престъпност. През февруари 2012 г. обвинението претърпя пълно фиаско след решението на Върховния касационен съд (ВКС), с което Маргините бяха окончателно оневинени.

Още преди крайното решение на върховните магистрати двамата пак се оказаха на мушката на прокурорите. През януари 2010 г. при зрелищна акция след убийството на радиоводещия Боби Цанков бяха задържани Големия Маргин и Сако. Малкият Маргин така и не бе открит и все още следите му се губят. Сагата с обвинението за това убийство обаче приключи бързо.

 Последва нова акция на МВР, в която Маринов бе нарочен като ръководител на банда за разпространение на дрога заедно със Сако. Дори тогавашният градски прокурор на София Николай Кокинов обясни пред медиите, че Бонев е бил изпълнителят, а Красимир - ръководителят на строго йерархична наркоорганизация, която се налагала на пазара чрез силови методи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5001 |27.10.2013 Провокатори искали да влязат в Ректората . 30| 6100 |25.10.2013 Вицепремиерът Златанова за Борисов: Излагаме се като българи с мораториума . 7| 6826 |24.10.2013 Ясен Тодоров от ВСС: Не действаме като пожарна срещу прокурор Костов . 35| 6013 |21.10.2013 Р. Кънев сочи Цветанов като лице на проблемите с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads