Реклама / Ads
5| 4280 |22.11.2019 НОВИНИ

Мария Габриел: България е готова за Шенген от 2011 г.

.
Европейският комисар Мария Габриел Източник: БГНЕС
Изненада за мен и голямо признание за добрия ми мандат като комисар, признание и за премиера Борисов, заяви заяви в телевизионното предаване ”Панорама” еврокомисарят Мария Габриел по повод избирането й за първи заместник-председател на Доналд Туск в Европейската народна партия.
 

„За мен това означава най-напред възможности, защото преди да бъде направен изборът имахме дебат между всички 12 кандидати за заместник-председатели и фактът, че получих най-много гласове ми дава много голяма увереност, че темите, които отстоявах, бяха съществено важни. ЕНП продължава със свои традиционни теми като сигурност, стабилност, но и ще успее да се адаптира и да живее със своето време”, заяви Мария Габриел.

 

Еврокомисарят Габриел коментира, че младите и иновациите остават във фокуса на общото внимание, за което е настоявала и по време на дебатите в Загреб.

 

По повод възможността за влияние, която постът ѝ дава, тя допълни, че е приета резолюция за възможно най-скоро стартиране на преговорите със Северна Македония и Албания за членство в ЕС.

 

"Октомври - доклад на ЕК, мониторингът за България с ясна перспектива да бъде отменен. Европейски семестър, ключовият документ, който обозначава икономическите тенденции. Най-ниската безработица от присъединяването в ЕС. Разбира се, че има и още много слабости, но това е отговорност на всеки един от нас - управляващи, опозиция, бизнес и неправителствения сектор", изтъкна европейският комисар.

 

Като плюс Мария Габриел отчете и 300% увеличение на производителността и конкурентоспособността.

 

По повод Шенген тя посочи, че България е готова с техническите критерии от 2011 г., а липсата на членство се дължи на вътрешнополически мотиви в отделни държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4693 |22.11.2019 Стоян Тончев: Най-силните и смелите мъже в България са майките на деца с увреждания . 1| 4131 |22.11.2019 Калитковци! България срещу Унгария у дома по пътя към Евро 2020 . 0| 5637 |22.11.2019 Планирани прекъсвания на електрозахранването за Западна България за периода 25-29.11.2019 . 4| 4673 |22.11.2019 Забраната за купуване на земеделска земя в България ще отпадне, но само за европейци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads