Реклама / Ads
0| 3352 |06.04.2022 НОВИНИ

Мариупол: В града работят мобилни крематориуми на РФ, за да прикрият убийствата на цивилни

.
Източник: Reuters
В Мариупол са пуснати руски мобилни крематориуми, за да се скрият престъпленията, извършени от руската армия срещу мирното население. Това съобщава градският съвет на Мариупол в Telegram.
 

„Убийците прикриват следите си. В Мариупол заработиха руски мобилни крематориуми. След широката международна публичност за геноцида в Буча висшето ръководство на Руската федерация нареди да унищожи всякакви доказателства за престъпленията на нейната армия в Мариупол. Преди седмица данни сочат 5000 загинали. Но предвид размера на града, катастрофалните разрушения, продължителността на блокадата и твърдата съпротива, десетки хиляди цивилни мариуполци биха могли да станат жертви на нашествениците. Ето защо Русия не бърза да дава зелена светлина на турската мисия и други инициативи за спасяване, и пълна евакуация на Мариупол. Освен това те се опитват да идентифицират всички потенциални свидетели на зверствата на нашествениците чрез лагери и да ги унищожат", се казва в изявлението.

 

Според градския съвет руснаците са оставили цялата мръсна работа на сътрудници.

„Очевидци съобщават, че руснаците са привличали местни терористи и такива от ДНР в специални бригади. Те събират и изгарят телата на жителите на Мариупол, измъчени и убити в резултат на руската инвазия. Работата на тези групи се координира пряко от провъзгласения за кмет-сътрудник Константин Иващенко. В продължение на много години той и неговите сътрудници многократно се опитваха да завземат властта, но в крайна сметка успява само да стане директор на крематориума в Мариупол", допълват от кметството.

 

От своя страна, кметът на Мариупол Вадим Бойченко отбеляза, че светът не е виждал мащаба на трагедията в Мариупол откакто съществуват нацистките концентрационни лагери:

 

„Руснаците превърнаха града ни в лагер на смъртта. За съжаление, ужасната аналогия получава все повече и повече доказателства. Това вече не е Чечения или Алепо. Това е новият Аушвиц и Майданек. Светът трябва да помогне за наказване на нечовеците на Путин“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3356 |06.04.2022 Русия е убила 320 цивилни в Буча, твърди кметът на града . 0| 3871 |05.04.2022 „Кадировци“ снимат инсценирани клипове край Мариупол, симулирайки контрол над града /видео/ . 0| 2933 |04.04.2022 90% от Мариупол е разрушен, едва 100 000 души са останали в града . 0| 3459 |04.04.2022 Надя от Мариупол: Синът ми ме питаше защо се опитват да ни убият. Какво можех да му кажа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads