Реклама / Ads
11| 3742 |22.05.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров: Ако има такова подслушване, би било ужасно. Вместо да гонят организирана престъпност...

.
Имам големи съмнения, че има подслушване. Хубавото е, че има служебно правителство, което е длъжно да направи пълна проверка. Не някакви догадки, а проверка. И да я обяви публично. Защото ако има нещо такова, това би било ужасно за България - вместо да се преследва организирана престъпност, с какво се занимават службите…
 

Това заяви пред NovaNEWS Мартин Димитров, бившият председател на СДС и депутат от гражданската квота в 45-ия парламент от Демократична България. Коментарът му е по повод последните скандали с подлушвания на политици.

 

"Уотъргейт" по български тресе от два дни обществения живот в страната, а реакциите не спират. Това обаче не е единственото нещо, което раздвижи водата в и без това бурното политическо море. За десет дни живот служебният кабинет на Стефан Янев направи няколко рокади. Почти моменталните бяха в НАП и Агенция "Митници", което бе прието крайно възмутително.

 

"До момента имаше много сериозни забележки към работата и на финансовото, и на икономическото министерство. Така че нужда от смени имаше. Специално за НАП - помните, че изтекоха данни на стотици хиляди хора и тогава не бе понесена отговорност. Администрацията се занимава с дребния бизнес, не с големите данъкоплатци. Акцентът трябва да е там, основното усилие трябва да е там. Контролът върху големия бизнес трябва да е първата цел на НАП и на финансовото министерство. Не да гонят хората по пазарите. Хубаво, и там трябва да има контрол, но акцентът е другаде", коментира Мартин Димитров.

 

Той призова да се направи пълна проверка както на ББР, така и на приходната агнеция и липсващите пари, които не са били събрани.

 

"След като на 3 години 10 милиарда лева не се внасят в бюджета, това само по себе си е основание за много сериозна промяна в работата на приходните агенции. Има свестни данъкоплатци, които плащат всичко и такива, които далеч не са изрядни. Трябва пълна проверка как тези данъци не са били платени, защо…", посочи Димитров.

 

Той определи като "подмяна на цялостната идея за ББР" отпускането на 1 милиард кредити, които са отишли за осем фирми.

 

"Има десетки банки. Големите фирми могат да отидат при всяка една голяма банка. Тази банка е създадена с друга идея. Трябва да има таван на кредита от около 50 хил. лева. Нека да започнем от един прекалено нисък таван, да има публичен дебат", смята Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3694 |21.05.2021 Мартин Димитров: С тия детски градини сте пълни лебедари. Как не ви е срам поне малко? . 16| 3955 |16.05.2021 Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности . 4| 4642 |14.05.2021 Мартин Димитров: Борисов ми прилича на онези магазинери от късния соц . 18| 9675 |09.05.2021 Р. Бимбалов: Няма да видя такова "Изпращане", а ми се иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads