Реклама / Ads
16| 4508 |05.12.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров: ”Демократична България” все още не е решила дали да излъчи свои министри

.
Мартин Димитров
Все още ”Демократична България” не е решила дали ще участва в следващия кабинет със свои министри. Това заяви Мартин Димитров. Окончателното решение предстои да бъде взето. Личното мнение на Димитров е, че не е задължително формацията да излъчва свои министри. Според него е добре, че ”Демократична България” ще има влияние в кабинета, което според него ще е важен коректив за бъдещото правителство.

Все още не е ясен дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022, но новият дълг ще е по-нисък от сумите (12 млрд. лв и 7-9 млрд. лв), за които се говори в момента в общественото пространство.

 

От политическата формация ще настояват дефицита в бюджета за догодина да се доближава до 3-те процента - вероятно ще е между 3,5 и 4,5 на сто.

"Но десетките милиарди дълг, които чевате - това са празни приказки" - изтъкна Димитров.

 

Той увери, че ще бъде направено всичко възможно през предстоящата зима да няма поскъпване на цените на ниво "клиент" заради растящата цена на тока. Това ще се случи чрез продължаване на мерките за компенсация на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои продукти.

 

Мартин Димитров изтъкна, че по време на коалиционните преговори е поискал да бъде записан ангажимента за завършване на изграждането на газовата връзка с Гърция пред 2022 година. Чрез нея освен до азерски газ, страната ни ще има достъп и до терминала за втечнен газ, чието изграждане предстои да приключи през следващите години.

 

За момента партиите, които водят коалиционните преговори, не са постигнали съгласие за вдигането на максималния осигурителен праг. Според Мартин Димитров първо трябва да се запушат "пробойните" в бюджета, а едва след това постепенно да се вдига и максималния осигурителен праг.

 

 Димитров се обяви и за закриването на Държавната консолидационна компания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3220 |02.12.2021 Мартин Димитров, ДБ: Проектобюджетът на Белчев няма да може да се използва . 5| 4653 |30.11.2021 ”Демократична България”: Прие се предложението за одит на несъстоятелността на КТБ . 14| 3665 |30.11.2021 Мартин Димитров, ДБ: Властта трябва да се върне в парламента . 20| 3410 |25.11.2021 Мартин Димитров: Енергетиката е затънала в непрозрачност, затова цаната на тока е висока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads