Реклама / Ads
2| 2164 |02.09.2024 НОВИНИ

Мартин Димитров: Дойде ли служебно правителство, дефицитът започва да се изпуска от контрол

.
Депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров Източник: БГНЕС
"Дойде ли служебно правителство, дефицитът започва да се изпуска от контрол". За това алармира пред БНР Мартин Димитров - народен представител от ПП-ДБ.
 

По думите му в този смисъл всяко служебно правителство започва да се превръща в сериозен риск за държавата. 

 

От "Да, България" предлагат да се подпише ново коалиционно споразумение, в което ясно да се определят структурата и начина на вземане на съвместни решения в коалицията ПП-ДБ. От формацията настояват освен това да се проведат предварителни избори в рамките на ПП-ДБ за определяне на кандидатите за депутати в общите листи. От партията уточниха, че ако предложенията им не се приемат, може да преосмислят оставането си в нея. 





Димитров поясни, че предложенията имат за цел да отговорят на общественото очакване и да се повиши изборният резултат на коалицията:

 

"Тези хора очакват да видят действията на ПП-ДБ. Ако нашите действия са адекватни, биха се върнали, биха започнали разговор с нас". 

 

Според него предварителните избори са много силен инструмент за връзка с избирателите и затова да бъде потърсена тяхната подкрепа. 

 

ПП и ДСБ не подкрепиха идеята за предварителни избори, припомни депутатът и изказа мнение, че те не са прави в това отношение: 

 

"В момента има пропаст между избиратели и политици - което важи за цялата политическа система. ... Трябва да бъдат предприети адекватни действия, като предварителните избори са едно от тях и са много мощно демократично средство". 





Депутатът смята, че негласувайки, избирателите на коалицията са отправили много силно послание. Оставката на Христо Иванов беше много силен ход - това е факт, категоричен бе той и попита: "Но какво друго направихме?".

 

"Ако ПП-ДБ беше осъществила предварителни избори, щеше да е направила много важна крачка в тази посока".

 

Остават другите две неща - приемането на качествени критерии - всеки кандидат за народен представител да представи отчет за своята работа, както и пълномащабните преференциални кампании, каза още Димитров. Според него всеки кандидат трябва да се опита да събере максимално обществена подкрепа за себе си. Важно е обаче тези кампании да бъдат насърчавани и от самите партии и пред тях да няма ограничения, посочи народният представител.

 

"Какво ще направи "Да, България", зависи от решението на Националния съвет", заключи той. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2192 |02.09.2024 Украйна се обезкървява, България се дави в руска пропаганда. Танкове гърмят, но музата е по-силна - започва фестивалът "ОКО" . 5| 2156 |02.09.2024 Шолц разочарован от възхода на "Алтернатива за Германия", зове за отказ от сътрудничество с десни екстремисти . 3| 2186 |02.09.2024 Влизане с взлом: Проникнали са в генералното ни консулство в Дубай . 0| 2151 |02.09.2024 Южнокорейската полиция също погна Telegram на руснака Павел Дуров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads