Реклама / Ads
4| 5800 |02.06.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров и Методи Андреев с коментар за „Магнитски“ и ББР

.
Методи Андреев и Мартин Димитров
Българските институции не свършиха нищо и го докарахме до там американците да ни казват какви лица в България трябва да бъдат санкционирани. Това показва, че институциите тук не работят и че ни е необходима съдебна реформа. Докарахме го до там, че американците да ни казват какво да правим. Това каза в „Честно казано“ по Евроком Мартин Димитров от „Демократична България“ по повод наложените санкции по закона „Магнитски“ на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков:
 

Те ни обясняваха, че ние си измисляме проблемите, че няма нужда от съдебна реформа, че в България всичко е било наред. Е наред ли е? Заради липсата на работеща съдебна система, ние сме  така бедни.  Без съдебна реформа ни е ще останем последни в ЕС. България спрямо Румъния има 33% по-нисък доход за една година, а спрямо Гърция- 147% по-нисък доход. Неработещата ни прокуратура ни води до бедност.

 

С колегата Методи Андреев и Петър Славов от „Групата за натиск“  питаме ББР през 2016 г. какви кредити са давали на малки и средни предприятия. ББР тогава все пак е спазвала някакво минимално приличие. Идва ковид- кризата и точно тогава те форсират кредитирането на големи компании. Всички са свързани с когото трябва. Тогава ги предупредихме, че трябва да кредитират малки фирми.

 

Има универсално решение - да се приеме таван за кредитите. По-големи кредити не трябва да има. Много хубав въпрос е дали ще бъдат върнати сегашните кредити и какви са обезпеченията. Оказа се, че лихвите не са много високи. Има ли гаранции за връщането на тези кредити?  Да не се окаже, че за малките фирми,  лихвите са били по-високи за разлика от специалните фирми.

 

 

Методи Андреев също се включи в разговора:  

 

България си има вече нов национален празник. Ако мъничко поне имат  чувство за отговорност пред държавата, Гешев, мутрата от Банкя, цялата шайка, която ни доведе до този срамен акт, тези хора утре трябва да си дали оставките.

 

Ако тези хора не влязат в затвора, нашата държавност, завинаги ще бъде компрометирана. Действащ политически лидер е подкупван. Днес този лидер е бил при Херо Мустафа. Той е с чекмеджетата, кюлчетата, Мата Хари. Всичко си идва на мястото.

 

 Менда Стоянова ни извика през 2016 г един ден и каза да питаме вярно ли е, че „Слънчев ден“ н Георги  Гергов е взела около 60 млн. лева от ББР. Тя ни помоли да бъдем конфиденциални. Менда към онзи момент беше член на Поитбюро на ГЕРБ. Явно тя се е притеснявала. Въпросът е дали тя се е страхувала политически. Откъде тя по това време ще знае на кого ББР е дала заем. Това нали  е банкова тайна. Твърде вероятно е в политически кръг на ГЕРБ да са обсъждали кредитите.

 

При ББР виждаме синдрома КТБ. Държавата обра КТБ. Апетитът идва с яденето. Те са почнали с ББР по същия начин. Тези продължават трети-четвърти ден да се правят на интересни да не дават информация на своя принципал. Те не дават на нас отчет. Това е абсурдно. Най-малкото трябва да бъдат уволнени. Но „Гешев е позор“ не иска да действа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3591 |31.05.2021 Евродепутати от ГЕРБ/СДС се жалват от служебния кабинет, използвал методи от ”комунистическата полиция” . 1| 3882 |30.05.2021 Григор Димитров: След като съм се отказал – зле . 5| 4176 |30.05.2021 Проф. Валери Димитров: Каквито и експерти да се изберат в ББР, моделът е порочен . 9| 7764 |31.05.2021 Мартин Димитров: За 10 години при ГЕРБ изоставаме по доходи с 33% от Румъния и 147% от Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads