Реклама / Ads
19| 6167 |26.11.2012 НОВИНИ

Мартин Димитров напуска СДС?

.
Мартин Димитров може да е вторият лидер на СДС след Пламен Юруков, изключен от редовете на партията.
 

Такава бе нагласата на част от синьото ръководство, което се събра снощи на заседание за доизбистряне на тактиката за днешния “кървав” Национален съвет, съобщава „24 часа”. На него ще се обсъжда поведението на сините депутати след злополучното развитие с кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия.

“Ще продължим пътя си без тях, на чисто и по-силни”, заяви синият председател Емил Кабаиванов пред агенция "Фокус" вчера по адрес на тези, които се изправили срещу издигането на Стоянов.

Очаква се свиканият Контролен съвет да постави въпроса за изключване на депутати от партията заради колективния бойкот. Именно той, а не международни ангажименти отказали експрезидента. “Какво ли не измислиха, само и само да не е кандидат на СДС. Позволиха си да застанат срещу партията. Това е повече от достатъчно основание за изключване. Активът е изключително ядосан, не изключвам да заключат вратата и да искат да ги бият. Не съм сигурен дали трябва да се изключат един, трима или петима”, коментира партиен шеф.

От думите му се разбра, че за главен виновник е нарочен бившият лидер Мартин Димитров. Сред другите спрягани за изключване са Димо Гяуров, Йордан Бакалов, Ваньо Шарков - и тримата членове на СДС от първите му дни.

Депутатският бунт вероятно ще послужи и за официално обяснение на отказа СДС да номинира нов кандидат. Вариантът да не се издигне друг вместо Петър Стоянов ставал все по-реалистичен. Макар ден по-рано сини шефове да твърдяха, че избират между няколко юристи, вчера коментарът бе: “Когото и да издигнем оттук нататък, ще стане жертва на същата черна кампания - човек на ГЕРБ. Иди доказвай, че нямаш сестра.”

Бойко Борисов пък увери, че няма да се меси в драмата на СДС след отказа на Петър Стоянов, защото те и без това “се нападат в тази посока, което на никого не помага”. “Ако могат да решат вътрешните си проблеми и издигнат кандидатура, ГЕРБ ще ги подкрепи”, потвърди и вчера той. Екатерина Михайлова също била прекрасна кандидатура на ДСБ и премиерът й го казал лично, когато била при него в кабинета му, разказа Борисов.

Самият Мартин Димитров не смята да присъства на заседанието днес, тъй като не било свикано редовно.

Според депутати на “Раковски” 134 само помпат мускули, но няма да посмеят да изключват, защото това окончателно би сринало СДС. “Което ще е жалко. По-добре да ни изключат и да се приключва. Нямаме нищо общо с тези купени от ГЕРБ хора и колкото по-скоро се разграничим от тях, толкова по-добре”, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7200 |22.11.2012 С 80 хил. лева напуска Венета Марковска съдебната система . 6| 5137 |22.11.2012 М. Димитров: Ако Петър Стоянов откаже, ще е умно . 69| 7704 |22.11.2012 Б. Борисов: Мартин Димитров е патерица на Иван Костов . 14| 5947 |16.11.2012 Емил Стоянов напуска Европейския парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads