Реклама / Ads
2| 9970 |10.11.2022 НОВИНИ

Масирана акция на ГДБОП в Търговище, Разград и Харманли /снимки/

.
Операцията е осъществена днес от служители на СБОП – Търговище и отдел “Киберпрестъпност” ГДБОП, със съдействието на ГДЖСОБТ, ОДМВР - Търговище, Разград и Хасково.
 

Проведени са множество действия по разследването (претърсване, обиск и изземване), в резултат на които е неутрализиран цех за производство на спортни облекла, носещи запазени търговски марки на световноизвестни компании. Иззети са шевни и щамповъчни машини и съоръжения, използвани в незаконното производство, както и множество спортни облекла, носещи белезите на световноизвестни търговски марки, съобщават от пресцентъра на МВР.

 

Действията по разследването са проведени под надзора на Окръжна прокуратура - Търговище, по образувано досъдебно производство по чл. 321, ал.3, пр. 2, вр. с ал.1 и ал. 2 от НК, касаещо дейност на организирана престъпна група, извършваща престъпления по чл. 172 б. Разследването по случая продължава под ръководството на прокуратурата с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и повдигане на обвинения.

 


.

 

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е приоритет на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT). В рамките на EMPACT, двадесет и четири държави-членки на ЕС и европейски агенции (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят съвместно на международно ниво за неутрализиране на посочените престъпни заплахи.

 


.

ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

 


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3345 |10.11.2022 Спасителна акция в Стара планина. Пети ден издирват Палчо Техниката . 9| 3293 |09.11.2022 Москва с реакция за решението на България да предостави военна помощ на Украйна . 5| 4553 |07.11.2022 PR или акция? ”Възраждане искат да преименуват улица „Посланик Джеймс Пардю“ на ”Акад. Антон Дончев” . 0| 2771 |01.11.2022 Колоездачи и хора с тротинетки ще бъдат проверявани в акция ”Зима”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads