Реклама / Ads
3| 2228 |12.08.2024 НОВИНИ

Мъск ще интервюира републиканеца Тръмп в социалната мрежа "Х"

.
Бизнесменът милиардер Илон Мъск (вляво) и експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп (вдясно) Източник: БГНЕС
Бизнесменът милиардер Илон Мъск днес трябва да интервюира кандидатa за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп в социалната си платформа „Екс“, съобщи Ройтерс. Това събитие може да доведе до още изненади в бурната предизборна кампания в САЩ, посочва агенцията.
 

Интервюто е планирано за 20 ч. Източно време (00:00 по Гринуич във вторник). То може да даде възможност на експрезидента да блeсне в момент, когато кампанията му изглежда куца.

 

Опонентката му от Демократическата партия за изборите на 5 ноември – вицепрезидентката Камала Харис - преодоля преднината на Тръмп в социологическите проучвания и мобилизира гласоподавателите на Демократическата партия с поредица идейни митинги.  





Интервюто в социалната мрежа на Мъск може да помогне на Тръмп да достигне до аудитория, различна от тази на консервативните му симпатизанти, които присъстват на митингите му и гледат интервютата му по телевизия „Фокс Нюз“.

 

Подобни прояви на платформата обаче бяха съпътствани от технически проблеми.

 

„Ще направя някои тестове за мащабиране на системата довечера и утре преди разговора“, написа Мъск в платформата.

 

Интервюто ще бъде излъчвано на живо в профила на Тръмп в социалната мрежа, информира вчера предизборният му щаб. Достъпът на бившия стопанин на Белия дом до профила му @realDonaldTrump беше възстановен месец, след като Мъск купи социалната мрежа. Акаунтът на Тръмп беше замразен от предишните собственици след щурма на Конгреса от негови привърженици на 6 януари 2021 г.





Тръмп сравнително редовно публикува в своята социална мрежа „Трут Соушъл“, създадена през февруари 2022 г. Той се върна в „Екс“ веднага, след като достъпът му беше възобновен през август 2023 г., като в първата си публикация призова за дарения и показа снимката си от ареста в затвора в окръг Фултън.

 

Мъск има потенциал да се окаже необичаен интервюиращ. Най-богатият човек в света подкрепи президента демократ Джо Байдън през 2020 г., но след това се насочи вдясно и се изказа в подкрепа на републиканеца след опита за убийство на Тръмп през юли.

 

Тръмп, който дълго критикуваше електрическите автомобили, смекчи позицията си след подкрепата на Мъск.

 

„Аз съм за електрическите коли. Трябва да бъда, защото Илон ме подкрепи много твърдо. Затова нямам избор“, отбеляза той на предизборен митинг по-рано този месец.





Междувременно Мъск се замеси в спирала от други спорове. Той погрешно обвини Байдън и Демократическата партия, че са отворили американската граница за мигранти без документи, като тактика за увеличаване на броя на избирателите си. Хората, които нямат американско гражданство не могат да гласуват във федерални избори, отбелязва Ройтерс.

 

През ноември 2023 г. Мъск подкрепи и антисемитски пост в „Екс“, в който се казваше, че членове на еврейската общност подклаждат омраза към белите хора. Той се защити, като каза, че потребителят е говорил "самата истина". Мъск също така нападна Лигата против поругаването – организация с нестопанска цел, която работи в борбата с антисемитизма, като я обвини, без доказателства, че е отговорна за спада на рекламите в „Екс“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2274 |12.08.2024 Журналист: Целта на украинските действия е да покажат на руското общество, че Путин не е всемогъщ и не контролира всичко . 3| 2216 |12.08.2024 Правосъдният министър има готовност да стане част от новия служебен кабинет . 9| 2887 |12.08.2024 Съдът пусна Биляна Петрова предсрочно от затвора . 4| 2641 |12.08.2024 Украинска войска плени войници от “ТикТок войските” на Кадиров, Русия евакуира втора гранична зона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads