Реклама / Ads
1| 3210 |23.03.2023 НОВИНИ

Масовото сбиване в Казанлък е заради бой на дете

.
Масовото сбиване в Казанлък е заради дете Източник: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение за умишлено убийство на 5 лица, между които един непълнолетен на 16 години и една жена, във връзка с масовото сбиване на 20 март в центъра на Казанлък. Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на ОД на МВР Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.
 

При инцидента пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж почина от нанесения му побой.

 

Осем от пострадалите при сбиването все още са в болница. като 5-ма от тях са с опасност за живота. Трима са в крайно тежко състояние от нараняванията.

 

До момента на 5 лица са  повдигнати обвинения по чл.115 от НК като съучастници в умишлено убийство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, но ако бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

 

Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а гледането на постоянната мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден, посочи Дичо Атанасов.

 

Той допълни, че кръгът на обвиняемите  със сигурност ще бъде разширен. "Не говорим само за убийството, има и множество лица с телесни повреди и такива в тежко състояние, могат да бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, причиняване на телесни повреди и други", коментира прокурор Атанасов.

 

Установена е причината за разпрата между двете ромски фамилии.

 

Враждата тръгва в средата на миналата година, след като представител на единия род набива дете от другия.

 

Точно по този повод е било насроченото в понеделник дело, когато стана сбиването, обясни ст. комисар Лазар Христов, като допълни, че следват други случаи и разрастване на конфликта, довели до масовия бой.

 

Междувременно продължава 24-часовото засилено полицейско присъствие  в павелбанските села  Манолово и Тъжа, където живеят двата враждуващи рода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3042 |21.03.2023 11 души се озоваха зад решетките след мелето в Казанлък . 4| 3213 |20.03.2023 Масов бой с брадви и мотики в Казанлък завърши с жертва и ранени . 7| 3018 |27.02.2023 Антонио Гутериш: Руската инвазия е отговорна за ”най-масовото нарушение на човешки права” . 0| 3204 |03.02.2023 100 000 лв. глоба за масовото изсичане на дървета в къпалнята ”Мария Луиза” - София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads