Реклама / Ads
31| 14827 |24.03.2020 НОВИНИ

Медицинският съвет на първия си брифинг: Здравната ни система не е подготвена

.
Проф. Коста Костов, координатор на Медицинският съвет
Здравната ни система не е подготвена, нямаме необходимия ресурс за борба с коронавируса. На българите няма да бъде спестено нищо и ще бъде казвана истината, такава, каквато е за вируса.
 

 Това обяви на първия си брифинг проф. Коста Костов, който ръководи Медицинския експертен съвет.

 

Костов поиска да бъде наричан координатор, а не председател на съвета. Членовете са - проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог,. проф. Галина Кирова, специалист по образна диагностика, адвокат д-р Мария Петрова, медицинско право, д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и съдебен експерт, д-р Атанас Мангъров, специаист по детски инфекциозни болести, доц. Васил Велчев, кариолог, проф. Георги Момеков, фармаколог, д-р Валентин Павлов - зам.председател на Българския зъболекарски съюз. Доц. Росен Калпачки, невролог, също е член на съвета, както и Александър Симидчиев - пулмолог, Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

 

Нашата функция е изготвяне на препоръки и алгоритми за диагноза и лечение на коронавируса, посочи Костов. Медицинският съвет има намерение да засили информативността по всичко онова, което е ново в медицината за борба с болестта. Ще даваме две пресконференции седмично и ще създадем Фейсбук портал, където ще публикуваме всичко, което сме създали, допълни той.

 

Няма по-важно да се изгради "информационна хигиена" и да се информиране от достоверни източници, каза председателят на съвета.

 

Медицинският съвет ще се включи в борбата с разпространението на коронавируса. Съветът ще е независим от Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Венцислав Мутафчийски, и ще отговаря на всякакви медицински въпроси, които интересуват всички хора, съобщиха по рано от МС. Съветът ще следи за най-добрите и ефикасни мерки и практики в света и ще ги предлага на кабинета. Брифингите на съветът ще са два пъти седмично, посочват от МС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3878 |23.03.2020 Елен Герджиков: Колега от Столичния общински съвет - заразен с COVID-19 . 11| 4692 |22.03.2020 Борисов поиска Медицински съвет за борба с коронавируса . 0| 3885 |20.03.2020 Психолози от ”Закрила на детето” дават съвети онлайн за извънредната ситуация . 15| 5342 |19.03.2020 Пробив: Руски учени дешифрираха първия пълен геном на коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads