Реклама / Ads
59| 6562 |29.12.2012 НОВИНИ

Международен конкурс за Паметника на съветската армия

.
Съдбата на този паметник ще се реши през 2013 г.
Международен конкурс ще реши съдбата на Паметника на съветската армия в София. Искаме идеи и решения за цялото пространство, за да се сложи край на яростните дискусии "за" и "против". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Факторът Кошлуков".
 
Ще се търси решение и за паметника пред НДК, който всъщност вече не съществува във вида, който е бил някога.
На 3 март пък ще бъде открит Паметника на Цар Освободител, която вече е реставриран, въпреки яростните критики, че нещо не е наред с възстановяването му.

130 нови автобуса и 20 нови трамваи, рециклирани, защото нов струва 2,5 млн. ще бъдат пуснати през следващата година. Кандидатстваме по оперативни програми на ЕС. Правят се и нови трасета, за да се облекчи автомобилното задръстване в центъра, обеща кметицата.
Това ще подобри пропускливостта на кръстовищата в София. На 20 кръстовища вече се подгатвя и монтирането на т.нар. „умни” светофари, които ще превключват автоматично, когато има натрупване на коли.

 

Открихме Южната дъга на околовръстния път, догодина ще се открие и отсечката при гара Яна, ще се ремонтира основно и Западната дъга. Работи се много активно, увери Фандъкова.

 

В „синята зона” дневно около 20% от местата са свободни, което би трябвало да е някакво облекчение. Има желание от хората да се разширяма „зелената зона”. Видеонаблюдението дава добри резултати – намалява престъпността. Записи помогнаха за разкриване на противозаконни действия, каза още кметицата.

 

Тя обясни, че предстои и колосален ремонт на зоологическата градина.

 

Получихме вече и решението на ЕК за средствата за завода за боклук край София. Това е много добра новина, дори се знае, че ще строи и инсталация за получаване на гориво от отпадъците.

 

Успяхме да убедим земеделското министерство да промени наредба, за да можем да строим приюти за бездомните кучета. Това е тежък проблем, който няма да се реши за година-две, призна Фандъкова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7689 |22.12.2012 Държавата срещу Светия синод за храм-паметника "Св. Александър Невски" . 11| 4869 |20.10.2012 Нов конкурс за газ от Черно море . 26| 9355 |30.08.2012 Свалят паметника на Цар Освободител . 16| 6116 |17.08.2012 Сложиха на Паметника на Съветската армия качулки на Pussy Riot

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads