Реклама / Ads
16| 4978 |30.01.2015 НОВИНИ

Менда Стоянова: Обещанията на СИРИЗА са ужасяващи

.
Менда Стоянова
Гръцките банки в България са стабилни. Реално те са регистрирани по българските закони. Кризата в Гърция се отрази полезно на България, защото много фирми изнесоха бизнеса си у нас и плащат данъци тук. Според мен този процес ще се разширява, защото предизборните обещанията на СИРИЗА са ужасяващи, коментира пред БНТ председателката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.
 
Въвеждането на еврото е единственият изход за България. Това за съжаление не е само решение на България. Ние от години изпълняваме изискванията за еврозоната, но все още не сме в чакалнята. Това ще се случи, когато престанем да получаваме подобни евродоклади", каза още тя.

 Менда Стоянова заяви, че Законът за Сметната палата не гони политически цели. "Гарантирам за това. Коалицията ДПС, БСП и "Атака" не смени модела на работа на Сметната палата, а само ръководните органи. Ние връщаме сега дейността на Сметната палата на коловоза на професионализма и то със закон. Сметната палата вече ще действа професионално, а не под диктат".

"Учудих се, че в едно проучване 40% от българите заявяват, че не се интересуват от проблема с пенсионната реформа. Годините минават и всички хора трябва да мислят за пенсионирането. Частните пенсионни фондове не дават информация за доходите на хората в продължение на 10 години. Категорично не съм съгласна, че агитираме хората да излязат от пенсионните фондове и да влязат в НОИ. Ние имаме два модела на пенсионната система. Солидарен, където получавате на 100% от пенсията си от НОИ и солидарен с елементи на инвестиции, където получавате по-малка пенсия от НОИ и допълнение от пенсионните фондове. Безобразие е да не можеш да си изчислиш пенсията в интернет, която ще получаваш от частните фондове. Няма елементарен калкулатор. Вчера са отказали информация на Комисията по финансов надзор. Аз съм от хората, които искат да си направят преценка и да имам право на избор. Това обаче не става, защото пенсионните фондове не предоставят информация", категорична беше Стоянова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4458 |12.01.2015 Стоянова: Заинтересувайте се къде са парите ви и как се управляват . 10| 5069 |11.01.2015 Менда Стоянова опроверга шефа на Сметната палата . 11| 4236 |19.12.2014 Стоянова: Няма причина да оттегляме предложението, залата ще реши . 39| 4828 |19.12.2014 Капон за пенсионната реформа: Конфискация; Стоянова: Това е спекулация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads