Реклама / Ads
19| 6198 |09.11.2020 НОВИНИ

Меркел: Ограниченията ще отпаднат, когато 60% до 70% от населението придобият имунитет срещу коронавируса

.
Ангела Меркел
Ограниченията в обществения живот ще отпаднат напълно чак когато 60% до 70% от населението придобият имунитет срещу коронавируса - независимо дали вследствие на прекарано заболяване или благодарение на ваксинация. Това заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от Дойче Веле.
 

Относно самото ваксиниране канцлерката също зае ясна позиция. Меркел предполага,че след появата на ваксина първо ще бъдат имунизирани лекари, болногледачи и друг медицински персонал, както и хора от рисковите групи, пише dunavmost.com.

 

В свое видеообръщение от Берлин канцлерката подчерта изрично, че "никой няма да бъде принуждаван да се ваксинира". По думите ѝ, германското правителство се надява "твърде скоро" да има вече разрешителни за допусната ваксина. И наистина, белези за подобен пробив вече има.


Германската фирма "Biontech" от град Майнц и нейният партньор "Pfizer" днес публикуваха дългоочакваните данни от третата фаза на клиничните изпитания на потенциалната ваксина BNT162b2.

 

От тях става ясно, че седем дни след инжектиране на втората доза препаратът е показал ефективност от над 90%. Това означава, че 28 дни след първата имунизация се създава защита срещу коронавируса. Ваксинацията се състои от общо две дози по 30 микрограма. Колко дълго трае този имунитет засега не е ясно. "Biontech" и "Pfizer" са подали молба за спешна регистрация и в Америка.

 

Близо 44 000 души участват в изпитанието на потенциалната ваксина - сред тях има хора на възраст между 16 и 85 години, както и хора с предварителни заболявания като СПИН, Хепатит С или B и други. Студията по изследването на потенциалната ваксина продължава и ще следи здравословното състояние на участниците в продължение на две години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4254 |25.10.2020 Външно: Продължават ограниченията за влизане в Гърция . 5| 4552 |10.10.2020 СЗО отчете 350 хиляди заразени за ден. ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания . 5| 6691 |25.09.2020 Международният прес институт пита властта за ограниченията за журналисти в парламента . 57| 17154 |12.08.2020 Българите попитаха Меркел: Сляпа ли сте за корупцията в България? /снимки и видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads