Реклама / Ads
5| 7125 |14.07.2011 НОВИНИ

No merсy* за задържаните в операция "Шок"

.
САС гледа мерките на задържаните последователно в две зали.
 

Софийският апелативен съд гледа мерките за неотклонение на 22-ма, задържани при операция „Шок" последователно за всеки един от тях в две съседни зали заради големия брой на обвиняемите. САС остави в ареста всички обвиняеми, чиито мерки са разгледани - Милен Иванов, Михаил Стоянов, Светлин Христов, Петър Младенов, Евгени Ангелов, Димитър Славчев, Александър Попов, Ангел Ангелов и Евгени Симеонов.

До 2-3 дни съдът трябва да се произнесе за всички арестувани.

Решенията на СГС могат да се обжалват отново пред САС. Адвокати на обвиняемите ще го направят, но са на мнение, че съдът вече е решил да екстрадира 22-мата.

Трима от оставените за постоянно в ареста са лица от т.нар. първо ниво т.е. организатори и ръководители на престъпната група - Милен Иванов, Михаил Стоянов и Димитър Славчев.

За всеки един от обвиняемите се посочва, че става въпрос за организирана престъпна група, която е извършвала престъпления в продължение на 3 години. Тя е функционирала на територията на няколко страни - основно в България, Италия, Испания и Франция. В заповедта за арест се посочва още, че групата е с висока степен на организираност и структуриране, като тя е била разделена условно на 4 нива. Става дума за трансгранична престъпност с цел компютърни престъпления и източване на банкови сметки чрез фалшиви банкови карти и използване на скиминг устройства. В заповедта за арест се посочва за всеки един от обвиняемите, че от дейността на организираната престъпна група са пострадали много лица, които са били ощетени с големи суми, но не се посочват конкретни числа.

Съдът не взе под внимание заболяванията на някои от арестуваните, като най-общо прецени, защото колкото и да е специфично лечението, то можело да се провежда в условията на арест.

Всички мерки на съда са окончателни и не подлежат на обжалване или протест.
---------------------
* No merсy - без милост
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6593 |06.07.2011 Операция „Шок” продължава, 55 арестувани . 40| 5503 |06.07.2011 В ход е операция Шок . 11| 6169 |16.06.2011 Операция "Алчните" цапардоса Черная . 11| 5641 |15.06.2011 Операция бламира делото срещу Мургина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads