Реклама / Ads
25| 5693 |14.09.2010 НОВИНИ

Л. Местан: Рашидов лъже преднамерено, а не в творчески унес!

.
Лютви Местан
Няма да подкрепим какъвто и да е напън, ограничаващ правата на българските граждани. Идеята за уседналостта на е приемлива за ДПС. Делото срещу Доган е е цялостна атака, откровен политически акт, нямащ нищо общо с правото, коментира Местан и поясни, че интересите на Доган били в енергетиката.
 

ДПС ще държи като абсолютен принцип да се спазва правото на българските граждани да упражнят своя вот, обяви по БТВ заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС по повод изборния кодекс. Той напомни, че заради загубата на един мандат вече има заведено дело в Страсбург. Непременно трябва да се посочи къде българският гражданин може да гласува на национални и местни избори, ако има имоти и плаща данъци на определено място, натърти той. Няма да подкрепим какъвто и да е напън, ограничаващ правата на българските граждани. Местан изрази надежда ГЕРБ да не следва толкова плътно идеите на Атака в това отношение. По принцип идеята за уседналостта на е приемлива за ДПС, съобщи Местан, според когото ако не може да се гласува тук, трябва да има възможност да се гласува другаде. За местни избори се гласува по места, а не в чужбина, но не трябва да се заиграва с понятието постоянен адрес. Всеки ден в Кърджали си пристигали между 16 и 30 автобуса, но само на избори ги показвали по телевизията. Потокът от пътници ставал по-интензивен, когато имало религиозни празници.

Идеята на Атака за образователен ценз като условие за участие в изборите било не само противоконституционно, но и безумно, съобщи заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС.

Компетентността не може да се свежда само до една диплома, коментира Местан по повод хонорарите на Ахмед Доган от 1,5 млн лв., получени за експертни консултации по хидрология и геодезия. Това дело има политическа цел, то е цялостна атака, откровен политически акт, нямащ нищо общо с правото. Интересите на г-н Доган основно са свързани с енергетиката, хора от българската наука публично изразиха своя респект от неговите познания.

Макар и философ, Доган е от плът и кръв, оповести Местан и призова за по-голямо внимание, когато става въпрос за вътрешната организация за една политическа сила. Има много депутати от плът и кръв, седящи по депутатските банки, за които в края на мандата се питаме имало ги е или не, каза той и поиска оценката за Доган да се даде от избирателите.

Влезете в електронната страница на Сметната палата, където всички публични лица отразяват доходите си, отговори Местан на въпрос за това от какво живее Доган. Той бил декларирал всички обстоятелства, свързани с този договор. Ако всички български политици го правят, няма да има корупция, обяви Местан.

Темата за театъра в Кърджали е болезнена за мен и не ми харесва, каза Местан. Ако твърденията на министър Рашидов бяха верни, сега нямаше да съм зам.-председател на ДПС и да съм в политиката изобщо. Очаквам симетрично мъжко поведение от министър Рашидов, не му искам извиненията, добави той. Този човек просто лъже, и то преднамерено, в ясно съзнание, а не в творчески унес, завърши Местан.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6410 |12.09.2010 Рашидов наплю Местан, а после: "Оттеглям думите си" . 15| 6340 |10.09.2010 Местан и Рашидов в престрелка заради театъра в Кърджали . 26| 5605 |01.09.2010 В. Рашидов: Стигаме до пенсийката и оставяме артиста в мизерия . 26| 5655 |29.07.2010 Л. Местан: Създава се алиби срещу полицейското насилие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads