Реклама / Ads
55| 5470 |08.02.2014 НОВИНИ

Местан: Станишев президент на ПЕС-е уникално

.
Лютви Местан
Лидерът на ДПС посочи, че по-доброто бъдеще за БСП минава през спечелването на европейските избори. Вярвам, че ще успеете, възкликна той.
 

Алтернативата на кабинета „Орешарски” е реваншът на авторитаризмът. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на заседанието на 48-мия конгрес на БСП, предаде „Фокус”. „БСП през последния четвърт век извървя един сложен, труден, драматичен път на развитие”, заяви Местан.

„Имам ясното съзнание, че основната отговорност за управлението на страната, основният субект на властта, който стои зад кабинета „Орешарски”, е Българската социалистическа партия. Не само защото тя е мандатоносителят, а защото представя политическата воля на над 1 милион български граждани избиратели. Ние като втората политическа сила зад кабинета, ще носим отговорности съобразно далеч по-скромната ни политическа тежест. Ще го правим коректно и с достойнство, защото Орешарски заслужава своя шанс”, посочи Лютви Местан.

По-доброто бъдеще за БСП минава през спечелването на европейските избори. Споделям оценката на Станишев, че европейските избори ще определят не само съдбата на кабинета „Орешарски”, но и съдбата на България за години напред”.
„Вярвам, че ще успеете, защото БСП е здрава партия, която силно и категорично преодолява нездравите посегателства върху себе си уж в името на по-доброто бъдеще”, заяви Лютви Местан.

„Очакваме от кабинета да изпълни трите ключови израза – възстановена държавност и демокрация, размразена икономика и възстановено усещане за социална справедливост”, каза още той. 
По думите му това, че Сергей Станишев е президент на ПЕС, е уникално, безпрецедентно европейско признание не само за един политик, но и за една партия. „Това признание показва посоката, в която се развива. Този факт е от значение не само за социалистите, а като европейски образ за цяла България”, заяви Местан.

„Неумолимата, собствена логика на политическия процес ни отреди за втори път да носим обща отговорност за управлението на страната. Това, предвид естествените ни политически различия и нагнетените негативни настроения на обществото, е тежко изпитание. Вярвам, че ще го издържим с достойнство. Показали сме, че сме по-зрели и можем да се поучим”, посочи Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 7994 |08.02.2014 Станишев: Бяхме изненадани от засада, ударени в гръб . 4| 4820 |07.02.2014 В Сараево подпалиха президентството . 51| 5359 |07.02.2014 Борисов: Станишев налага цензура за свършеното от ГЕРБ . 152| 9748 |07.02.2014 Станишев: Борисов да си избие наказателните акции от главата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads