Реклама / Ads
26| 3822 |11.04.2021 НОВИНИ

Михаил Константинов смята, че ще има правителство с 240 депутати

.
Правителство с максимална подкрепа прогнозира математикът Михаил Константинов в следващия парламент. В ефира на Бъгларската национална телевизия той заяви - кабинетът ще е образно с 240 души. Шефът на "Информационно обслужване" бе категоричен - безумие е да има нови избори през лятото.
 

"Отива към правителство с пълна подкрепа. Повтаряме практиката на Великобритания - когато е била във война, там няма опозиция. Правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства. Шегата настрана, но в момента ни трябва единство. Предстои ни нещо стршно", заяви Константинов.

 

"Не съм Господ да предсказвам бъдещето, но ще е крайно безотговорно да се отива на нови избори. Трябва ни стабилно управление", допълни още математикът.

 

По думите му случилото се във Велико Търново с машинния вот и проблемите със софтуера са показали, че е било правилно решението да има смесен вот.

 

"Ако там нямаше хартии, изборът там щеше да е касиран - абсолютен срам", посочи проф. Константинов и допълни:

 

"27% от хората в секциите гласуваха с машини. Преди 2 години точно толкова избраха този вариант да гласуват на европейските избори. Махането на хартията е опасно. Щяхме да видим голям избирателен район касиран. 300 хил. българи не са пипали компютър. Глупостите за банкомати са иррелевантни. Не можем да лишаваме толкова много хора от право на глас".

 

Той отбеляза нещо интересно - вотът в чужбина е донесъл толкова мандати, колкото и при предишни избори, просто този път картите са размесени. Казано с други думи - в момента три мандата получава "Има такъв народ" на Трифонов и един за "Демократична България". В предишни години четири мандата са получавали ГЕРБ, а 1 - БСП. Константинов обаче отбеляза - важно е да има гласуване в чужбина.

 

"В България няма никакво значение коя е администрацията. Не съм ГЕРБ и не знам кой от какво го е страх. Петите са изборите, които ГЕРБ организира и какво стана? Останаха в изолация. Няма значение кой организира изборите, което не значи, че по места няма нарушения. Там си върви алъш-вериша, но това е при всяка администрация", посочи още проф. Константинов.

 

"Дай боже достойни хора да поемат държавата. Такива в България има. Ние този път водим война. Трябва ни правителство, което да ни изведе от това, което ни чака. То не е много хубаво - доларът е пред рухване. Цялата финансова система ще рухне, защото тя вади обществата от кризата като печата пари. Правят се опити да се тушира с война. Оформя се външна такава. Черноморието е там, където стават белите. Не ни трябва да се дърляме вътре. Надявам се, че българските политици ще са на висотата на положението и ще ни изведат от нещата, които ни очакват", призова шефът на "Информационно обслужване".

 

По думите му общественият интерес винаги е сума от личните интереси, а в момента много хора, попаднали вътре в парламента, в момента не искат да си ходят от него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 3882 |09.04.2021 М. Константинов: Нищо на никого не помагаме. Това е като фабрика за колбаси – вкарвате прасета, изкарвате колбаси . 6| 3517 |01.04.2021 Михаил Вешим: Не е за хумор, но 1 април е най-подходяща дата за българската политика . 7| 3601 |31.03.2021 Михаил Ходорковски: Няма пряка заплаха за властта на Путин. Разочарован съм от Запада . 3| 4250 |23.03.2021 Политолог: Проф. Константинов да каже защо точно сега се сети за изборните проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads