Реклама / Ads
12| 3103 |02.07.2023 НОВИНИ

Михайло Подоляк: Не се страхувайте от руснаците, те бягат, когато срещнат отпор

.
Михайло Подоляк: Не се страхувайте от руснаците Източник: Нова тв
”Когато се занимаваш с политика трябва да си запознат с юридическите документи и да разбираш какво означава международното право, както и какви възможности дава то от гледна точка на помощта. Украйна води отбранителна война.” Това каза Михайло Подоляк, съветник на Зеленски по Нова тв.
 

На въпрос какво би казал на подкрепящите Русия в българското общество, Подоляк коментира: "Трябва да дойдат вУкрайна и да се срещнат със семействата на хората, които са загубили близките си. Тогава да решат дали е добре убиец да влезе в чужда страна и да убива. Или да се правиш, че не разбираш.

 

Третото нещо е, да кажат, че ние не трябва да защитаваме децата си, домовете си. Нека да кажат, че се страхуват от Русия. Но това не е нормална позиция за Украйна."

 

На въпрос колко е важна пропагандата в този конфликт и по-специално на Балканите, Подоляк отговори, че руската пропаганда като цяло е първобитна. Тя е с голям мащаб и се хвърлят много пари, за да се изопачат реалните процеси.

 

"Те го правят години наред и за съжаление много граждани от различни страни са интегрирани в прорустката лобистка система в Европа .Ще дам един простичък съвет - никога не слушайте Русия. Всичко, което Русия казва е лъжа.

 

Вторият ми съвет е да не се страхувате от русноците, те винаги бягат, когато можете да отговорите на тяхната агресия."

 

Той коментира и метежът на Пригожин. "В Русия нещо се случва- демонстрира се пълната липса на стабилна система за управление. В метежа на Пригожин ние виждаме слабата фигура на Путин, който не контролира процесите. Ние виждаме слабата държавна вертикала - и силова, и управленска.

 

Виждаме едно объркано руско общество . Колкото по-бързо Русия излезе от Украйна, толкова повече елитът там ще успее да удържи ситуацията под контрол, "изтъкна той.

 

За първите часове на войната на Русия в Украйна Подоляк разказа: „В 4:30 сутринта, първи изстрели в Украйна – беше трудно да се пътува за работа, защото хората напускаха Киев.

 

Най-сетне получихме възможност да доведем света до съществени промени. Украйна при всички положения щеше да се озове в тази война. Всеки човек ще има право на избор – какво иска. Тръгнах от дома и видях семейството си чак след много месеци – само онлайн. Казах на децата си, че това е война”.

 

Той е категоричен, че не думите, а делата говорят. „Въпросът не е какво си казал, въпросът е какво ще направиш, за да се намира семейството ти в безопасност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4755 |02.07.2023 Екатерина Михайлова: Аз съм против институцията ”служебно правителство” . 1| 2616 |28.06.2023 Прокурорският син Васил Михайлов се връща в ареста . 19| 3348 |24.06.2023 Михайло Подоляк: Гражданската война в Русия започна . 7| 3452 |19.06.2023 Д-р Николай Михайлов: В речта си Гешев се изобразява като изкупителна жертва, която тържествува небесно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads