Реклама / Ads
3| 16000 |13.08.2021 НОВИНИ

Д-р Михайлов: 12-годишният режим на Борисов подготви финала на разпада на публичната реч

.
Д-р Николай Михайлов Източник: стопкадър, bTV
Мисля, че 12-годишният режим на Борисов подготви този своеобразен финал на разпада на публичната реч и на едно поведение, което не може да бъде прието по никакъв начин (…) своеобразно дъно. Това коментира пред bTV психиатърът д-р Николай Михайлов във връзка със словесните сблъсъци в Народното събрание.
 

„Парадокс е, че не само лъжата, но и истината застрашава парламентарното равновесие, тя е опасно присъствие в парламента“, смята той.

 

Според него „тези хора, наречени провокатори или сценаристи, по-правилно“ са отменили нормативната реч, „за да могат да извличат истина, която импонира на техния електорат, по начина, по който той разбира тази истина“. По думите му поведението в ръководството на парламента е „негодно от ден 1“, като кулминацията е било изказването на зам.-председателя (Татяна Дончева), че председателят (Ива Митева) е „болонка на сценарист“.

 

„Разкри се една словесна волност, която изненадва – не че сме си представяли да е невъзможна, но вътре в политическия човек има един режим на автоцензура, на знание какво е допустимо, какво е груба грешка и какво е опасно за сами него. Думите могат да бъдат груби и остри и да не бъдат бездарни, само че тези бяха много бездарни – отиваха най-много на сценаристите, защото това е тяхното амплоа, но не отиват на хора с претенции, които желаеха и настояваха да се разграничават от тях“, подчерта той.

 

Според него безобразието в случая даже не е в грозното поведение, а в грозната безотговорност да не се прави и опит да се управлява държавата в етап на криза.

 

„Накрая може да се случи немислимото – този парламент може да бъде обкръжен отново, от друго нетърпение, от друго осъзнаване:  за това, че тези 30 г. са увенчани с един политически елит, който трябва да бъде преместен на мястото на своето просторечие, някъде на улицата, някъде навън, но в парламента, като свещена сграда на българската политика, трябва да бъдат настанени хора с всичкия си“, подчерта психиатърът.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 33091 |16.07.2021 Д-р Николай Михайлов: Пресконференцията на ИТН днес беше с цел изместване на фокуса . 9| 6974 |12.07.2021 Д-р Николай Михайлов: Задава се нещо като политически прайд . 3| 3392 |18.06.2021 Омбудсманът препоръча на здравния министър облекчен режим за ТЕЛК . 3| 4177 |17.06.2021 Христо Иванов: Режимът на Борисов се беше превърнал в мека форма на корупционен авторитаризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads