Реклама / Ads
71| 6008 |02.09.2013 НОВИНИ

Миков: Борисов и ГЕРБ целят ескалация на напрежението

.
Деструктивно и целящо ескалация на напрежението – така председателят на парламента Михаил Миков определи поведението на ГЕРБ спрямо работата на депутатите и направената заявка за включване в дейността на комисиите в НС.
 

По думите му „миналата седмица искаха, тази седмица не искат да са в ръководството на парламента”.„Връщането им ще стане факт, когато те предложат попълване състава на комисиите със свои членове. Държанието им е продължение на линията, с която се отнасяше ГЕРБ и в предишния мандат, когато бяха мнозинство, само че сега го правят като опозиция”, допълни Миков пред БНР.

Той призова протестиращите в сряда - първият работен ден на народните представители след ваканцията, да „проявят здрав разум”, за да не се стига до насилие и сблъсъци. След като малко по-рано Бойко Борисов призова за масов протест на 4 септември пред парламента, Миков заяви, че се надява, „че хората са винаги по-мъдри от тези, които ги призовават - видяхме, че не само едната позиция, антиправителствената, може да организира масови прояви. Имаме широки нагласи за подкрепа на правителството в страната”.

Сега няма среда за подобни стъпки, така Миков отговори на въпрос за евентуални избори. Причината – важните задачи пред кабинета, сред които актуализираният бюджет и смяната на курса в държавната политика – към „повече социалност, политика, обърната към мнозинството, като контрапункт на едрите играчи, в подкрепа на малкия и средния бизнес”.

На въпрос дали НС ще отнеме правомощията на президента да назначава шефовете на НРС и НСО, Миков отговори, че е усетил особена ревнивост по този въпрос от страна на президента. „Не може президентът да предопределя парламентарните решения нито като дневен ред, нито като съдържание по същество. И желанието му да играе активна роля във вътрешната политика в сектор "Сигурност", при отсъствие на законодателна инициатива от негова страна, минава през сериозен диалог”


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 5247 |02.09.2013 Борисов зове за сваляне на Орешарски на 4 септември . 45| 6238 |02.09.2013 Алфа Рисърч: Орешарски има черни точки, колкото ГЕРБ в края на мандата . 18| 7027 |31.08.2013 На ДСБ им е рано да кажат ще работят ли с ГЕРБ . 78| 5433 |31.08.2013 Миков се радва на ГЕРБ, че се връщали в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads