Реклама / Ads
10| 6916 |15.11.2015 НОВИНИ

Миков: Калоян Паргов трябва да си ходи

.
Михаил Миков
„Много сериозно внимание трябва да обърнем на политическото и организационното укрепване на БСП. Има воля за това”, коментира в „Събуди се” председателя на БСП Михаил Миков.
 

„В партията има неефикасни структури”, подчерта Миков и добави: „В София проблемите са много тежки и трябва сериозно организационно лечение. Мисля, че ще има разбиране в ръководството на софийската градска организация. Председателят й Калоян Паргов в събота си подаде оставката от Изпълнителното бюро. Смятам, че той трябва да се оттегли и от ръководството на общинския съвет, но преди това трябва да се свърши много работа. Най-големите ни загуби са в големите градове – София, Варна, Пловдив”.

 

Лидерът на БСП обясни и защо не подаде оставката на Изпълнителното бюро на партията. „Членовете на Бюрото заявиха, че са готови да си подадат оставката и тя е в моите ръце, но Изпълнителното бюро на БСП е длъжно да продължи и да подготви провеждането на Конгреса на партията” , заяви той.

 

„Оставката на ръководството на БСП не трябва да бъде театрална, както го прави Георги Първанов. Не може днес да си подадеш оставката, а след това да се кандидатираш пак. Щом си подаваш оставката, коректното е да не се кандидатираш пак”, коментира още той.

 

Председателят на БСП коментира и атентатите в Париж.  „Големият въпрос е откъде се финансира „Ислямска държава”, откъде са парите за базите, които Русия бомбардира. Отговорът е „От петрола”. Кой купува този петрол? Този въпрос трябва да се зададе гласно”, заяви Миков.

 

Той посочи, че светът и Евразия влизат в нова фаза на нестабилност. По думите му, сега фокусът е върху Париж, но индикаторите са били преди месец в Турция с голям терористичен акт, данните сочат за такъв случай и с руския самолет. „Всичко трябва да се разглежда в един комплекс на натрупване на критична маса на нестабилност”, заяви лидерът на левицата и допълни, че днешна Европа и светът не са способни да се справят с това предизвикателство или поне до сега няма резултати.

 

Големите проблеми по думите му са свързани с тлеещата язва в Африка – Либия, разпадът на държавите там, бездържавността и радикализацията на религиозна основа, свързана и с бедността, и огромните световни неравенства. „Бежанците се движат по посока на местата, където се живее по-добре. Огромните неравенства, контролът на света от корпорациите и изсмукването на богатствата на тези страни, ненормалното функциониране на икономиките в полза на гражданите на тези страни се отразяват като една социално-икономическа база на религиозната радикализация”, коментира председателят на БСП.

         

„Рисковете са сериозни, България е в Евразия, в зоната през която минават постоянно тези потоци от хора, нестабилност и няма как да не ни засяга”, обясни лидерът на левицата. Той обаче подчерта, че конструкцията на Европа е пред тежко изпитание. „България не може да се справи сама. Светът заедно трябва да се справи”, категоричен бе Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4149 |14.11.2015 Миков: Трагедията в Париж поставя въпроси, на които цивилизованият свят трябва спешно да отговори . 6| 4848 |13.11.2015 Михаил Миков: Европа трябва да се погрижи за децата бежанци . 6| 4671 |11.11.2015 Миков: Увеличават винетките заради поддръжката на пътищата. Нали бяха нови?! . 1| 4228 |10.11.2015 Д’Алема към Миков: Продължавайте да държите на приоритетите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads