Реклама / Ads
3| 4350 |08.03.2016 НОВИНИ

Миков: Новите проекти вляво обслужват дясното

.
Михаил Миков
Нестабилността на управляващата конструкция идва от фрагментацията вътре в десницата, каза председателят на БСП Михаил Миков в сутрешния блок на Bulgaria on Air. По думите му, борбата с политическата криза в левицата е и вътрешна, но не засяга само нея.
 
БСП е единствената партия, която в последния четвърт век присъства на политическия терен. Това предполага редица съображения с историята и структура ѝ, но и една постоянна възможност за промяна. Промяна, която да съобразява действията на партията с актуалното състояние на политическия живот и в България, и в Европа. Криза в политиката и в политическото доверие, както и в партийното представителство има в цяла Европа.

Това не е само процес, който се случва в България. Така че това предизвикателство сега го преодоляваме с реформи вътре в партията веднъж и втори път в рамките на кампанията, която тече за предстоящия конгрес.

За реформираната левица Миков каза, че много се говори за ново ляво. Няма ново ляво. Има леви принципи, които са в основата на всяка партия, която има претенцията да изразява интересите на левите хора и по-голямото подчертаване на автентичността не само с думи, а и с действия е част от онова връщане към принципите, което да даде нови перспективи и ново време за лявата политика в Българи. Фрагментирането е процес, който засяга всички политически партии, дори тези от десницата.

Нестабилността на управляващата конструкция идва от фрагментацията вътре на десницата. Вляво наистина се появяват политически проекти, които късат. Аз мисля, че те повече обслужват интересите на десницата. Изразяват лидерски амбиции и в много висока степен намерения за отслабване на лявото. Част от тези хора, които формулират политическите проекти и заради личната им история се именуват като „леви”, заявяват, че няма ляво и дясно. Има ляво и дясно, има интереси на мнозинството български граждани, които са интереси за повече справедливост и обратното - интереси на корпорациите, на капитала, които са интереси за повече натиск върху труда не само на наемните работници, а и на малкия и среден бизнес, коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5070 |06.03.2016 Миков: България загива демографски. Абсолютни шампиони сме . 24| 5706 |05.03.2016 Миков: Лявото е модерно; и Оскарите го показаха . 29| 5176 |04.03.2016 Бойко Борисов: Чакаме новите източници на газ . 18| 4402 |03.03.2016 Миков: Трети март слага край и поставя начало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads