Реклама / Ads
3| 7101 |01.10.2015 НОВИНИ

Миков в Тетевен: Властта няма значение, ако не прави живота по–добър

.
Миков подкрепи кандидат-кмета на Тетевен от БСП
“Тук съм, за да подкрепя нашия кандидат за кмет Цецка Димитрова и нашата листа за общински съветници. Всеки от тях има своя опит като кмет, областен управител, ръководител на учебно заведение. Нашите кандидати няма да ви предадат”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на среща с членове и симпатизанти в Тетевен.
 
По думите му градът заслужава много повече от сегашното управление. „Управление, което в цяла България се свързва с кражба от храната в детските градини. В България има и още много кметове, които се прославиха по този начин”, посочи лидерът на социалистите. Той увери събралите се, че екипът в града ще направи така, че обществените пари да се харчат прозрачно и Тетевен да стане добро място за туризъм, работа и отдих. „Никоя власт сама по себе си няма значение, ако не прави живота на хората по –добър”, категоричен бе лидерът на БСП.
            
Миков подчерта, че тези избори са особени, защото повечето кандидати са от десницата, която днес управлява страната. Според него много от тях не го признават и казват, че в местното управление няма ляво или дясно. „Те обаче участват в приемането на типично десни решения. Когато говорим за оскъдните средства за средно образование, които държавният бюджет отделя и те се разпределят и за частните училища - това вече е дясно", категоричен бе Миков. Като друг сериозен проблем той очерта и факта, че заболяванията на хората се разпределят на социално значими и незначими. „Ние не участвахме в гласуването на тези решения. Не участвахме и в гласуването на колосалния дълг от 16 млрд. лв., който ще остане да тежи на бъдещите поколения. Смятаме, че България трябва да ремонтира своите самолети, да изпълни договора с МИГ, а не да допуска чужди самолети да пазят българското небе”, подчерта той.
 
„Изборът за подкрепа на  кандидатите на БСП е избор за превръщането на Тетевен в един по-добър за хората град”. Това заяви първите кандидатът за кмет на Тетевен Цецка Димитрова. Тя каза също, че градът на Петко Милев – Страшния и Тома Васильов загива. „Не искам да се примиря, че носителите на гордия балканджийски дух ще се примирят с липсата на перспектива. Не вярвам, че ще позволим посредствеността да смачка силата на духа и волята за развитие на Тетевен”, каза тя пред събралите се.

Според нея общината през последните 8 години няма визия за развитието на града и на селата. „Това обрича развитието на любимия ни град, затова ние предлагаме местна политика с активното участие на гражданите, компетентно и модерно управление, основано на богатия опит на екип от управленци и добро познаване на добрите практики в страната и чужбина. БСП предлага почтеност в политиката и неизползване на властта за лично облагодетелстване”, обясни тя. Според нея кандидатите на левицата са тези, които могат да предложат добро управление на еврофондовете и на местния бюджет и са хора, които имат знания и опит в печеленето и управлението на проекти. „Подбрахме в листата млади и можещи хора, с хъс и ентусиазъм и те с отговорност ще застанат начело на общината и ще решат проблемите на Тетевен”, убедена е Цецка Димитрова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4594 |01.10.2015 Миков: Ние не излъгахме тези, които ни се довериха . 2| 8247 |01.10.2015 С данък "Уикенд" властта удря само джипове и резиденции . 1| 5511 |30.09.2015 Миков: За БСП има значение как функционира общината и дали прави политика за хората . 7| 4811 |30.09.2015 ДАНС се облажи с нови 500 хил. от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads