Реклама / Ads
14| 8333 |06.06.2023 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Очаквам да излязат доста пикантерии за помощта за Украйна

.
В Нова телевизия
Ще излязат доста пикантерии от някои от министерствата, щом се встъпи в длъжност. Според мен от министерството на отбраната ще излят доста интересни новини, които ще ни държат в следващите месеци. Очаквам да е нещо, свързано със служебното правителство, тъй като България и Унгария са единствените в НАТО, които обявяват, че не подкрепят Украйна, а ние сме единствената страна-членка на НАТО, която засекрети предоставяната на Украйна помощ. Това заяви бившият външен министър Милен Керемедчиев.
 

Отделно западните медии потвърждават, че сме основен доставчик на боеприпаси за Украйна, нещо, което се отрича от президента и служебното правителство, коментира той.

 

Според мен двете партии първо ще се обединят преди да успеят да се скарат, защото имат една обща цел - да отговорят на агресията от страна на президента и служебното правителство, каза още  Милен Керемедчиев по Нова телевизия.

 

Днес стигаме до момента, който очакваме вече две години - гласуване на кабинет. Така че да се надяваме на успех на това много сложно правителство. Много трудно ще им бъде със сигурност не толкова заради проблемите, а заради сложната конструкция и недоверието един към друг. Интересно е колко време ще успее да просъществува този кабинет. Това коментира  Евелина Славкова.

 

Според мен двете партии първо ще се обединят преди да успеят да се скарат, защото имат една обща цел - да отговорят на агресията от страна на президента и служебното правителство, коментира Милен Керемедчиев.

 

За да си отговорим на въпроса колко дълъг ще е живота на редовното правителство, трябва да си отговорим на това какво събира двете коалиции заедно, коментира Петър Чолаков.

 

Тук имаме няколко основни хипотези - Шенген, Плана за възстановяване, съдебна реформа.Другата хипотеза е общия финансов интерес, защото има едни пари, които трябва да се усвоят от ЕС. Има три сценария на това дали тези пари ще се усвояват в полза на народа или за да се крадат. Единия е да се разгради обръча от фирми на ГЕРБ. В първия случай това не е вярно. Ако пък е вярно, ще стане една игра на стражари и апаши по министерствата. Третия е да си разделят баницата, посочи той.


Другият прочит е, че те ще управляват заедно, но като настъпи момента на местните избори, кошницата ще почне да се разплита и те ще почнат да говорят един срещу друг, защото на местните избори ще са опоненти, коментира той.

 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3123 |03.06.2023 Анализаторът Кузман Илиев: Може да очакваме стабилeн кабинет ”Денков” в първите няколко месеца . 19| 3985 |02.06.2023 Велизар Шаламанов: Очаквам политиката ни спрямо Украйна да се промени много сериозно . 1| 2869 |31.05.2023 Доц. Милен Иванов: Недопустимо е да правим реформа, свързана с имена . 3| 2761 |30.05.2023 Лена Бориславова: Ще следваме конституционната процедура. Очакваме размразяване на преговорите следващите дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads