Реклама / Ads
0| 3335 |01.05.2022 НОВИНИ

Министър Гьоков: Голям е шансът БСП да излезе от коалицията

.
Георги Гьоков Източник: БГНЕС
Оръжията за Украйна са препъникамъкът за съществуването на настоящото правителство. Шансът да излезем от коалицията е голям. Това разкри пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков от БСП.
 

„Но аз сега няма как да кажа: „Георги Гьоков твърди, че БСП ще излезе от коалицията“. Това не може да го каже и лидерът на партията. Можем да кажем, че нашата твърда позиция е против износа на оръжия за Украйна. Дали ще излезем от коалицията, ще кажат колективните органи на БСП“, поясни той.

 

Според него ако бъде взето решение за износ на оръжия към Украйна, оставането на БСП в коалицията е почти невъзможно, но все пак остави вратата отворена.

 

„БСП може да излезе от коалицията, правителството да стане на малцинството с подкрепата на БСП по различни теми в Народното събрание. Едно малцинство обаче ще бъде силно зависимо от останалите партии в опозиция – ГЕРБ и ДПС, например“, обясни той и добави, че това може да се разчита като подмяна на вота на избирателите.

 

Гьоков обаче увери, че БСП в никакъв случай няма да прави „грешни ходове“, които да доведат България до катастрофа.

 

„Планираме две увеличения на пенсиите през юли и през октомври. Ако всичко зависи от министъра на труда и социалната политика минималната работна заплата щеше да бъде доста по-висока от сегашното й ниво. Работим върху нов механизъм за нейното определяне“, коментира още министърът на труда и социалната политика.

 

„Правим изчисления минималната работна заплата да стане 770 лв., което представлява 50% от средната за България. Засега като че ли не срещаме разбиране от Министерството на финансите, не защото те не са наясно, че размерът трябва да бъде такъв, а защото засега смятат, че не е нормално и ще бъде прецедент, ако бъде увеличавана два пъти в една и съща година. Разговорите обаче продължават и се надявам да имаме решение по въпроса“, посочи Гьоков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3011 |30.04.2022 Енергийният министър обеща: Няма да има режим на тока . 0| 17546 |30.04.2022 Татяна Дончева: Външният ни министър - една мяукаща женица. Изцепките на властта са белег за нестабилност . 0| 3398 |28.04.2022 Енергийният министър: Голяма е вероятността да няма повишение на цената на природния газ . 0| 4827 |28.04.2022 Финансовият министър Асен Василев: Ще съдим Газпром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads