Реклама / Ads
0| 2844 |07.09.2022 НОВИНИ

Министър Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения

.
Радостин Василев, Весела Лечева Източник: БГНЕС
Трудно може да се направи равносметка за един месец управление, но ако трябва с една дума да охарактеризирам случващото се - ще каза, че картината е тъжна. Заварих доста скандали. Доста нездрава атмосфера за работа. Доста политически назначения – не се е търсело компетентност и професионализъм, а по скоро приятелски и политически назначения. Това обяви пред БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.
 

На въпрос защо е уволнила 91-годишната Роска Станчева, тя обясни: „Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пи ар, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества“.

 

Спортният министър потвърди започнатата проверка на раздаваните пари по младежки програми.

 

„Това, което заварих, че на дадени организации без никакъв опит, са дадени десетки и стотици хиляди левове, нямаше как да не му назнача една по-внимателна проверка на всички сключени договори. Ще ви дам пример с една организация, която е създадена в деня, в който подава своя проект и бива одобрена от министъра в оставка“, каза Лечева.

 

Министърът очаква доклада на комисията: „Но тук още на пръв поглед се вижда, че изборът е имал субективен характер. И смятам, че за в бъдеще, тази програма трябва да има много по-прозрачни, обективни и независими критерии и оценители“.

 

Весела Лечева подозира нередности с разходване на пари и за ненужен софтуер в Национална спортна база.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2729 |07.09.2022 Зам.-министър Джиков: Нека не разстрелваме ”Напоителни системи” предварително . 0| 2800 |06.09.2022 МВР министърът: Поне 10 гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти . 0| 2741 |05.09.2022 Министър Стоянов: Над 100 военнослужещи помагат за разчистването след водното бедствие в Карловско . 0| 2776 |05.09.2022 Земеделският министър: Няма прекомерна сеч в района на наводненията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads