Реклама / Ads
0| 2898 |05.08.2022 НОВИНИ

Министър Стоянов заговори за “газовата криза” и инфлацията със синдикатите

.
За газовата криза, инфлацията и доходите на работещите у нас заговори на среща със синдикатите служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Той се обяви за “повече усилия” за повишаване на производителността на икономиката и спешни мерки заради проблемите с количествата природен газ.
 

Стоянов седна на мястото на Корнелия Нинова в Министерството на икономиката преди няколко дни. Лидерката на левицата се изказа остро за решението на държавния глава именно Стоянов да стане неин наследник във ведомството. Според нея служебното правителство на Радев е опит за реваншизъм спрямо БСП.

 

“Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила”, посочи Нинова. 

 

Стоянов бе уволнен от председателския пост в борда на ВМЗ - Сопот. 

 

“В краткия срок, който имаме за действие, считам, че най-разумно е да се опрем на опита на синдикалните и работодателските организации, за да набележим най-верните решения“, подчерта министър Стоянов на срещата си с КТ “Подкрепа” и Конфедерацията на независимите синдикати в България.

 

По-късно през деня министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и президентът на КНСБ Пламен Димитров обсъдиха приоритетите на страната в икономически и индустриален план до провеждането на парламентарните избори през есента. Дискутирани бяха възможните решения на газовата и енергийната кризи, като от организацията поставиха въпроса и за липсата на яснота по отношение на плана за възстановяване и устойчивост. Поставен бе акцент и върху необходимостта от качествен диалог между правителство, синдикати и работодатели.

 

“Определяне на механизъм за газа е нужен, a кабинетът припознава темата като от първостепенна важност, което се доказва и със създаването на Щаба в енергетиката”, каза Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2992 |05.08.2022 Мария Павлова от националното следствие става зам.-министър на Зарков . 0| 3905 |05.08.2022 Еленко Божков и като зам.-министър иска да отворим тръшнатата врата на ”Газпром” . 0| 18221 |05.08.2022 Бившият зам.-министър Маргаритов разкри: За въвеждане на извънредно положение заради газа е имало разговори при Радев . 0| 3036 |04.08.2022 Божанков: Служебният министър на икономиката Н. Стоянов ще удари Нинова и БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads