Реклама / Ads
0| 3824 |01.08.2024 НОВИНИ

Министър Запрянов: Ще се работи за увеличение на възнагражденията на бойните пилоти

.
Служебният военен министър Атанас Запрянов Източник: БГНЕС
"Ще се работи за увеличение на възнагражденията на бойните пилоти, особено за тези, които извършват действия по гасенето на пожари и спасителни операции."
 

Това посочи пред журналисти в авиобаза Крумово служебният военен министър Атанас Запрянов. Той информира освен това, че е до края на годината ще бъдат ремонтирани и ще се върнат у нас пет хеликоптера Кугър, които са на ремонт в чужбина и това ще доведе вертолетната авиация на много високо ниво. 

 

Министърът на отбраната пристигна в авиобаза Крумово, за да се срещне с личния състав и да разговаря с него за проблемите, които срещат при гасенето на пожарите  и окомплектовката на техниката. Той подчерта, че не е нормално заплатите на пилотите да са по-ниски от тези на ХЕМС и гранична полиция.





От 12 юли ежедневно по два хеликоптера са на терен да гасят пожари. В същото време се поддържа и вертолет, който изпълнява спасителни операции като тази в Стара планина, изтъкна Запрянов.  

 

По думите му и в момента Кугър и Ми-17 са на терен, като Ми-17, който има по-голям капацитет на подвесната система за вода, е на гръцката граница, а Кугърът е на пожара в община Струмяни. 

 

На брифинга стана ясно, че недокомплектът на пилотите в хеликоптерната авиация е 46%. Затова ще се работи да се увеличи броят на хеликоптерите и личния състав, както и да се закупят общо около 8 бамбита за вода. 





Всички 5 кугъра, които са на ремонт и ще се завърнат в страната, ще бъдат оборудвани със системи за окачване на бамби букет, за да гасят пожари, категоричен бе министър Запрянов и уточни, че именно за това са отпуснати 1 млн. лв. за закупуване на бамбитата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2286 |01.08.2024 Окупаторите обстрелваха украинския Никополски район, има щети по предприятия и електропреносната мрежа . 3| 2280 |01.08.2024 Теодор Славев: Изчерпани са възможностите за мнозинство, което да излъчи що-годе стабилно правителство . 0| 2265 |01.08.2024 Заседанието на СОС няма да се проведе, тъй като не събра кворум . 9| 2294 |01.08.2024 Пеевски зове за край на "шоуто" на ИТН и да отиваме към нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads