Реклама / Ads
11| 2188 |13.09.2024 НОВИНИ

Министър Запрянов увери: Осемте самолета Ф-16 ще ги получим догодина

.
Служебният военен министър Атанас Запрянов Източник: Стопкадър: БНТ
"Увеличението на военния бюджет трябва да позволи ръст не само на заплатите, но и на някои социални компенсации. Ще променим компенсационните механизми на хората, които отиват в чужбина. Има проблеми на социалния пакет, които трябва да подобрим финансово."
 

Това заяви в ефира на БНТ служебният военен министър Атанас Запрянов.

 

"Националната ни гвардия няма кандидати, независимо от това, че даваме допълнителен бонус. Въпросът е да поощрим и някои дефицитни специалности. Мислим да имам допълнителни стимули за някои категории военнослужещи", каза още той.





По думите му армията извършва комплексна модернизация, няма приоритетна въоръжена сила.

 

"Имаме самолети, зенитни комплекси, бойните машини "Страйкър", работим по нови артилерийски системи. При Военноморските сили имаме кораби. Имаме комуникационно оборудване. Сухопътните войски са най-зле с комплектоването, а те са гръбнакът на нашите въоръжени сили. Сухопътните войски в една война са основата на провеждането й", обясни министърът.

 

Запрянов бе категоричен, че по отношение на разходите за модернизация, те ще се изпълняват по график.

 

"Осемте самолета Ф-16 ще ги получим догодина. Първите машини "Страйкър" ще дойдат през първото полугодие догодина. Остана само джавелините да договорим", допълни той.





Във връзка с помощта за Украйна, служебният военен министър подчерта, че всичко, което даваме на нападната страна, е на базата на действащи решения на Народното събрание.

 

"Имаме планове, по които окомплектоваме мирновременните си бригади и батальони. Имаме военновременни планове и длъжностни разписания. Имаме и излишни свръхзапаси, от които ние, съгласно решение на НС, предоставяме помощ за Украйна. Всички тези решения на НС се изпълняват от правителството. Ние сме транспортирали всички допълнителни пакети помощ", увери специалистът.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2152 |13.09.2024 Президентът на Северна Македония на първа визита у нас, среща се с Радев . 7| 2196 |13.09.2024 ISW: Русия постига минимални успехи в опита си да отвоюва Курска област . 0| 2146 |13.09.2024 Главчев и петима министри ще отговарят на депутатски въпроси . 1| 2169 |13.09.2024 Жълт код за интензивни валежи в последния ден от работната седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads