Реклама / Ads
49| 7439 |01.01.2024 НОВИНИ

Мирчев съсипа президента Радев от критики за новогодишната му реч, бил класически четирихилядник

.
Ивайло Мирчев
Депуатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев засипа с остри критики новогодишната реч на президента Румен Радев като на няколко пъти дирекно го обвинява в прокарване на руските интереси.
 

"Прочетох снощната реч на президента Радев и съм объркан. Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България", пише Мирчев в пост във Фейсбук и добавя: "В речта си Радев апелира за единение и лидерство. Той е президентът и е добре да знае, че най-близкият път за постигане на единение и лидерство е като спре да обслужва интересите на Путин в България".

 

Според Мирчев Радев е засегнат от това, че не е получил персонална честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан. "Причината е, че той не успя да прокара изцяло руските интереси, а 2023 г. бе лоша за него в това отношение. Надявам се и никога Радев да няма шанса с вредоносните си действия да получи новогодишен поздрав от Кремъл. Едно е сигурно - той е първият български президент, който накара големи групи в обществото да организират акции за изключване на телевизорите докато трае неговата реч", посочва още депутатът от ПП-ДБ.


Мирчев прави детайлен разбор на посланията в речта на Радев като пише:

 

"В нея той говори за:

 

- "Икономическа несигурност" - този акцент на президентът е странен, тъй като точно неговото служебно правителство обяви, че държавата е пред фалит, а бюджетният дефицит ще е 6-8%.За последните 6 месеца, обаче дефицитът бе смъкнат на 2.5%, а фалит не само няма, а кредитните агенции оценяват перспективата за развитие на страната като добра, докато спестяванията на домакинствата само в банки са близо 80 млрд. лв., а лихвите по кредити сред най-ниските в Европа.

 

- "Цензура". Забравяйки как докато управляваха неговите служебни правителства от екипа му се обаждаха в национални телевизии, за да съветват журналисти какво и как е правилно да говорят.


- "Корупция". Отново забравяйки как при управлението на неговите правителства сред бизнеса бе станал известен т.нар. "Път на Коприната" - указващ точния път, по който може да бъде спечелена една обществена поръчка и свързан с близки хора в екипа му.

 

- "Стрелките на историята се връщали назад", заради скъсването със символите на комунизма. Не, г-н президент, истинското връщане на стрелките го правят тези като Вас, които ни връщат към руската орбита и саботират всеки опит България да се отдели гравитационно от Путин.


- "Безнаказаност" - Радев е забравил, че преди дни гласувахме шестата поправка на Конституцията, която въвежда чаканата над 30 г. съдебна реформа и ще даде възможност законът да е над всички. Президентът бе обещал да предостави свои промени в основния закон, но така и не спази това свое обещание.

 

- "Разграждане на националния суверенитет" - очевидно Радев приема, че влизането ни в Шенген (за което той не направи нищо, но опита да си припише заслуги) е такова. Но то всъщност гарантира истинският суверенитет на страната - далеч от всякакви антиевропейски усилия.

 

- "Отказ от достойнство" - Радев отдавна не може да говори за достойнство - неговото собствено е в Кремъл. Още от момента през 2022 г., когато обяви, че Русия бързо ще приключи с Украйна и стигайки до перманентното саботиране на всички опити България да окаже адекватна военно-техническа помощ на Украйна".

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12825 |01.01.2024 Поетът Кирил Кадийски за Шенген: Ръбест е на Свети Петър Ключът... . 25| 4586 |01.01.2024 ISW със стратегическа прогноза: Пълният украински контрол над Крим ще обърне хода на войната . 1| 4003 |01.01.2024 Пенсионната възраст нараства с 2 месеца за жените и 1 месец за мъжете . 3| 3816 |01.01.2024 Григор Димитров обърна Анди Мъри в Бризбейн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads