Реклама / Ads
6| 5153 |12.03.2019 НОВИНИ

Мирослав Иванов: Човекът, отишъл на обмяна на опит във ФБР, да започне да си събира свидетелите

.
Мирослав Иванов
Четирима прокурорски свидели по делото КТБ ги няма. От четири призовани. Човекът стъпил с дизелов двигател от обратната страна на Луната и отишъл на обмяна на опит във ФБР няма да е лошо да започне да си събира свидетелите.
 

Защото досега слушахме много говорене по телевизия и из лайнометната пеевска армада. Ама няма да е лошо всичко дето го издумкаха да започнат да го разказват и доказват в съда. Не ли? А иначе имената. Защото имената винаги са важни.


Днес в съда не се явиха:


1. Николай Орешаров. Това е бившият одитор на цял рояк притежавани от Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева компании, всичките мощно кредитирани от КТБ.
Сред компаниите са Балканаска медийна компания, напълнена с имоти от Ирена Кръстева, благодарение на кредити от КТБ и добре препрани мръсни пари. Ликвидирана от Пеевски за да заличи следите.
2. Валери Карадачки. Бивш изпълнителен директор на ред дружества главно от строителния и пътностроителния сектор. Мощно кредитирани от КТБ. Доведени до фалит и източени след поставянето на КТБ под специален надзор. Според различни източници след затварянето на КТБ Карадачки е водел поне два от проектите на "Водстрой 98", ноторно известна собственост на Пеевски. В момента под контрола на "Хидрострой".
3. Теодора Танева. Изпълнителен директор на ТЦИМЕ. Ключова компания от икономическата група около КТБ, мощно кредитирана от банката. ТЦИМЕ е дружеството, под чиито контрол в крайна сметка са 33% от БТК към момента на затварянето на КТБ. В момента е в несъстоятелност, а банката не си е възстановила и едно евро.
4. Емил Галов. Ключов номинален собственик на поредица кредитирани от КТБ дружества. Заедно с Бисер Лазов участник в няколко паралелни схеми по прекъсване на връзката между кредитирани от КТБ дружества и притежаваните от тях активи, главно в имотния сектор.

Хубаво е да се знаят тия неща.

 

Журналистът Мирослав Иванов, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4521 |28.02.2019 Иван Иванов: Токът за бита няма да поскъпне драстично . 4| 4389 |12.02.2019 Доц. Михаил Иванов: Концепцията на Каракачанов за ромите е курсова работа за тройка . 3| 4530 |25.01.2019 Христо Иванов: Скандалите с даването на гражданство у нас са пречка за Шенген . 5| 6248 |29.11.2018 Мирослав Иванов: Пеевски да подпише обяснението на Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads