Реклама / Ads
0| 2187 |27.10.2024 НОВИНИ

Мишел Обама алармира, че правата на жените могат да бъдат застрашени, ако Тръмп се завърне в Белия дом

.
Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама (вляво) със съпруга си Барак Обама (вдясно) Източник: БГНЕС
Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама алармира, че правата на жените могат да бъдат застрашени, ако Доналд Тръмп спечели втори мандат в Белия дом, съобщи ДПА.
 

На предизборна проява снощи в град Каламазу в щата Мичиган заедно с кандидатката на Демократическата партия Камала Харис, Обама коментира, че жените не трябва да понасят последствията от чувството за неудовлетвореност на мъжете, които ще гласуват за кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, от разочарованието по отношение на политическата система или които може да решат изобщо да не гласуват.

 

Обама отправи апел към американските избиратели да се замислят за това, което е изложено на риск, като посочи: "Ако не проведем тези избори правилно, вашата съпруга, вашата дъщеря, вашата майка, ние като жени ще се превърнем в съпътстващи жертви на вашата ярост".

 




Тя отбеляза как новите ограничения принуждават някои жени да преминават през границите на щатите - единствено за да получат достъп до основни медицински грижи. "Ние сме нещо повече от средство за носене на бебета", допълни тя, като подчерта, че жените заслужават да имат контрол върху собствените си тела.

 

След като Върховният съд, който е с консервативно мнозинство, постигнато от бившия президент Тръмп, отмени правото на аборт в цялата страна, в някои части на САЩ се появиха ограничителни изисквания и дори пълна забрана за правото на жените на аборт, уточнява ДПА.

 

Милиони граждани на САЩ вече дадоха гласа си в предварителното гласуване. Според социологическите проучвания резултатите от надпреварата между Харис и Тръмп се очертава да бъдат с минимална разлика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2172 |27.10.2024 Тренд: Над 70% от цялото общество казват, че трябва да се състави правителство с цената на големи компромиси . 0| 2179 |27.10.2024 Изборите в Германия протекоха без инциденти и с малко по-висока активност от вота през юни . 3| 2851 |27.10.2024 Американци планират мащабно застрояване на стратегическо място в България . 3| 2200 |27.10.2024 Проф. Рачев: Крещяща е нуждата от справедливост. Хората искат да видят една нормална държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads