Реклама / Ads
1| 2965 |08.05.2023 НОВИНИ

Момче и момиче бяха пометени от шофьор, докато бягал от полицията /обновена/

.
Тежка катастрофа е станала през нощта на столичните бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“ Източник: БГНЕС
Тежка катастрофа е станала през нощта на столичните бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“ след гонка с полицията.
 

По първоначална информация на място са починали момче и момиче, които са пресичали на пешеходна пътека.

 

Ударени са от млад шофьор, който от скоро има книжка. Той не е спрял на стоп-палка и полицията е започнала преследване.

 

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. 

 

И сутринта продължава да е блокирано движението по бул. „Сливница“ в посока центъра, тъй като продължава огледът, информира bTV.

 

Очаква се официална информация от полицията.

 

При катастрофа снощи в столицата са загинали двама души, съобщиха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София.

 

Сигналът за пътния инцидент е получен в Центъра в 00:23 часа. Веднага на място са изпратени две линейки.

 

На място са установени починал мъж на 23 години и починало момиче на видима възраст около 19 години. И двамата са били пешеходци.

 

Шофьорът на автомобила от катастрофата няма наранявания, уточняват от ЦСПМ. 

 

"Щофьорът не беше адекватен. Видях човек в нетрезво състояние, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва. Това разказа пред NOVA свидетел на тежката катастрофа в София, при която загинаха двама младежи.

 

„В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и приближава. Дръпнах се в дясната лента, за да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две коли”, разказа още той.

 

Шофьорът, помел двама младежи тази нощ след гонка с полицията на столичния булевард "Сливница", се е движел с много висока скорост, показва спирачния път на място. Това коментира пред БНТ пътният експерт Диана Русинова.

 

"Спирачен път над 300 м, което говори за много висока скорост - със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре. Безспорно много тежък пътен инцидент, но просто докато няма адекватни мерки от страна на държавата, ние ще се местим с Вас от кръстовище на кръстовище, да си говорим едно и също", заяви Русинова.

 

"За мен е невероятно, че този водач не е употребил нито алкохол, нито наркотици. Не разбирам защо ще бяга от полицията, ако не е употребил и е редовен. Така че за мен трябва да се насочим към много сериозна работа с тези водачи, включително и към психологическа помощ и да се прави оценка на това кой действително е способен да управлява автомобил", допълни Русинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3056 |07.05.2023 Асен Василев: Още първия ден в НС изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното . 3| 3228 |05.05.2023 Военнослужещи бяха наградени за Деня на храбростта и празник на Българската армия . 6| 6434 |04.05.2023 Младежи пребиха зверски момче в София, счупиха му пръстите . 0| 2898 |03.05.2023 Момиче разказва за ужаса в Белград: Легнах между две тела и се престорих на мъртва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads