Реклама / Ads
2| 4207 |25.12.2022 НОВИНИ

Мощна буря в САЩ, стотици хиляди са без ток, катастрофи и отменени полети /снимки/

.
Източник: личен архив
Мощна зимна буря снощи прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове и предприятия в САЩ, накара милиони хора да се опасяват от по-нататъшни прекъсвания на електрозахранването и попречи на усилията за спешна реакция, предаде Асошиейтед прес.
 

В цялата страна най-малко 18 смъртни случая са били причинени от ниските температури, катастрофи по заледените пътища и други последици от бурята.

 

Дълбокият сняг, ниските температури и прекъсването на електрозахранването накараха някои жители на Бъфало да излязат от домовете си и да се опитат да достигнат места, където има работещо отопление.

 

Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул заяви, че международното летище "Бъфало Ниагара" ще бъде затворено до понеделник сутринта и почти всички пожарни коли в Бъфало са закъсали в снега.


.

 

Ослепителни снежни бури, леден дъжд и студ също прекъснаха електрозахранването от Мейн до Сиатъл, а един от основните оператори на електропреносни мрежи в източната част на САЩ предупреди своите 65 милиона потребители, че може да се наложи да въведе поетапно прекъсване на електрозахранването.

 

Базираната в Пенсилвания компания "Пи Джей Ем Интерконекшън" (PJM Interconnection) заяви, че нейните електроцентрали изпитват затруднения да работят в студеното време и помоли жителите на 13 щата да се въздържат от ненужно използване на електроенергия поне до сутринта на Коледа.

 

Според изпълнителния директор на окръг Ери Марк Полонкарц двама души са починали в домовете си в петък, след като спешните екипи не успели да стигнат до тях навреме, за да окажат медицинска помощ. Той заяви, че още един човек е починал в Бъфало.

 

На магистрала в Охайо четирима души са загинали в огромна верижна катастрофа, в която са участвали около 50 автомобила. Шофьор от Канзас Сити, Мисури, е загинал в четвъртък, след като колата му паднала в река, а други трима са загинали в сряда при отделни катастрофи по заледени пътища в северната част на Канзас.

 

В петък в Охайо е загинал и работник, който се е опитвал да възстанови електрозахранването.


.

 

Жена във Върмонт е починала в болница в петък, след като дърво се пречупило от силния вятър и паднало върху нея. Полицията в Колорадо Спрингс съобщи, че е открила трупа на човек, който изглежда е бил бездомник, след като в региона температурите паднаха под нулата и заваля сняг.

 

Близо до град Джанесвил, щата Уисконсин, 57-годишна жена е починала в петък, след като паднала в заледена река, съобщиха от шерифската служба на окръг Рок.

 

В Лансинг, Мичиган, 82-годишна жена е починала в петък сутринта пред дома си, съобщи полицията.

 

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир съобщи, че един човек е загинал при пътнотранспортно произшествие, причинено от метеорологичните условия в Западен Кентъки, а един бездомник е починал в Луисвил.

 

Бурята е почти безпрецедентна по своя обхват и се простира от Големите езера близо до границата с Канада до река Рио Гранде по границата с Мексико. Температурите са се понижили драстично под нормалните за месеца от източната част на Скалистите планини до Апалачите, съобщи Националната метеорологична служба.

 

По данни от сайта за проследяване на полети FlightAware.com снощи са били отменени повече от 2360 полета в, към или от САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3486 |24.12.2022 Стотици кюрди протестират в Париж след тройното убийство вчера . 0| 3419 |24.12.2022 САЩ в леден капан, 12 души починаха от измръзване. Хиляди полети са отменени . 1| 3235 |23.12.2022 Жена увисна с хиляди левове заради обещания на мним маг да излекува мъжа ѝ . 0| 3118 |20.12.2022 Еуфория в Аржентина! Хиляди посрещнаха световните шампиони по футбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads