Реклама / Ads
25| 7108 |08.01.2016 НОВИНИ

Москов: Въпросът на кого е по-близък Пеевски-на Местан или Доган-няма верен отговор

.
Петър Москов
Аз съм министър в коалиционно правителство и съмминистър на РБ такъв, какъвто е дал заявката си, за мен това е затворена тема, РБ потвърди участието си в коалицията, предстои подписването на анекс за управление между ГЕРБ и Блока, заяви по НТВ здравният министър Петър Москов
 
Г-н Местан вчера каза, че ДПС трябва да се върне през парадната врата на управлението, а това минава през унищожението на РБ и аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата нито пред Доган, нито пред Местан, заяви още Москов и каза, че не се дразни по този въпрос. РБ е надежда за това, че разпокъсаната десница може да работи заедно. Стабилното политическо бъдеще на държавата зависи от трайна коалиция. Никой в РБ няма различен прочит за реалността и тежката отвратителна корумпирана среда, в която живеем, добави той.

С Радан имаме обективни различия, но начинът, по който ще се стигне до единна позиция, не е сюжет за пред публика. При ясното разписване на анекса в коалиционното споразумение няма причина блокът да не вземе решение. тече тежък процес на разпад на всичко що е в опозиция, няма причина това да става и в управлението, заяви Москов. Проблемът с ДПС не е свързан дали различни негови части имат различна геополитическа ориентация - това е алиби, зад което има безнаказаност и разхитително отношение към публичните финанси. Няма добър в спора. Проблемът е в етническия модел, каза Москов и припомни, че когато преди година говорел за това, бил наречен фашист.

Разказът за това на кого е по-близък Пеевски - на Местан или Доган - няма верен отговор. Свидетел съм на доброто взаимодействие между тези хора, каза Москов. Да си чистим образа със задна дата, не е добре. За мен решението е трайна стабилна коалиция между ГЕРБ и РБ, надхвърляща рамките на този мандат.

Защо считате, че данък вредни храни, който е обществено здраве, е погребан, попита той. Този данък няма фискални, а здравни цели, той не е част от управленската програма, а инициатива на здравното и спортното министерство, уточни Москов. И каза, че управлението е усилие.

В момента тече процедура за обществена поръчка за избор на изпълнител на идентификатор. Със сигурност ще го има за аптеки и болници, каза Москов.

В момента сме настъпили директни интереси за 750-800 милиона в здравеопазването, каза той.

По темата за ваксините Москов каза, че задължителният имунизационен календар е задоволен. Същите ваксини, които е трябвало да дойдат от Франция, са взети от Турция. Преодоляли сме това, гарантирали сме календара, през какви процедури сме минали, не е важно, това е дарение, няма далавери. България има сериозна икономическа и финансова изгода от това, което съм осигурил, какво съм натискал, не е важно, реимунизацията започна, съобщи той. ДАНС са длъжни да се интересуват от всяка журналистическа публикация, каза той и уведоми, че бил изписан тонове мастило за обяснения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5319 |29.12.2015 Юлий Москов: Местан няма място нито в политиката, нито в държавата . 1| 5281 |18.12.2015 Райнов към Москов: Хем здравеопазването фалира, хем спестихте 400 млн. лв. . 5| 4494 |18.12.2015 Бъчварова: Докато мислим кой на кого е, изпускаме работата . 39| 5948 |14.12.2015 Асен Генов до Москов: Петре, защо избра безчестието?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads