Реклама / Ads
0| 4900 |27.02.2022 НОВИНИ

Мрън, мрън Вигенин адвокатства на Путин, усуквайки се по килифарски

.
Кристиян Вигенин Източник: БНТ
Мрън, мрън, мрън… Това чухме от Кристиян Вигенин като коментар за агресията на Русия срещу Украйна тази сутрин по БНТ. Няма да се спирам на цялото мрънкане, разтягане на стари дъвки и опит да се прикрие поддръжката за позицията на Кремъл от зам.-шефа на НС. То бива интернационализъм по коминтерновски, но това вече е в повече и на моменти доста цинично.
 

Вигенин стигна дотам да „поясни“, че през 2014 г. бил на посещение в Киев, но не за да признае новата власт, която Путин нарича „терористи и наркомани“, а за да говорел с украинските власти за българите, живеещи там… Егати тъпото обяснение!

Освен това Вигенин дълбокомислено обясни, че в Украйна имало националистически структури, които се прикривали зад патриотични лозунги и пр.

 

Ако беше се готвил за предаването си водещият Георги Любенов щеше да му отговори, че в Русия пронацистките структури, партии и организации са 53 – по статистика на руското правосъдно министерство. Някои от тях са финансирани щедро по лично нареждане на президента Путин. Допускам, че Вигенин знае този факт, но го премълчава по причини, нямащи нищо общо с цивилизационните ценности.

 

Но и това не бе достатъчно на Вигенин, за да се хареса на Кремъл. За по-сигурно той обясни, че все пак Москва имала основания да се притеснява, защото Харков, а също Вилнюс, Талин и Рига били недалеч от руската столица и като се въоръжавали били заплаха за Русия. Трябва човек да е идиот, за да не попита Вигенин: А въоръжената до зъби и с ядрени ракети Русия не е ли заплаха за всички тези държави?  Литва, Латвия, Естония, Украйна, Финландия и Швеция ли заплашват с война Путин или той тях? Но в т.нар. големи медии не задават този въпрос. Защо?! Само Русия била заплашвана – едва ли не от целия свят. Но защо да го прави светът? Не стана ли пределно ясно, че Русия се превърна в агресор, а не някой друг срещу нея?

В БСП няма ли най-сетне да проумеят очевидното?

 

За „Възраждане“ и Костадин Костадинов не питаме… Там е ясно. Вигенин нареди социалистите до тях.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3533 |24.02.2022 Журналист: Изявлението на Путин, излъчено тази сутрин, е записано преди дни . 2| 3090 |23.02.2022 Керемдчиев: В момента санкциите са много по-леки и не притесняват нито Путин, нито руската икономика . 10| 3535 |22.02.2022 „Путин, спри се!“: Протест пред Руското посолство в София . 6| 3018 |22.02.2022 Днес ще се проведе протест пред руското посолство под надслов „Путин, спри се!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads