Реклама / Ads
13| 4529 |03.02.2024 НОВИНИ

Мутафчиева, ПП–ДБ: Юристи подготвят информация за основанията за импийчмънт на Радев

.
"Юристи подготвят информация за основанията за импийчмънт на Радев". Това каза Илина Мутафчиева, депутат от ПП–ДБ.
 

"За "Пътя на Копринката" се говори от 2021 г., аз съм чувала за това през 2019 г. Надявам се прокуратурата да разгледа сигналите от бизнесмени, че са били изнудвани. Подавани са и в Президенството, но не са били разглеждани. Знам за хора от моя избирателен район - Търговище. По-конкретно от Попово", посочи тя в ефира на NOVA NEWS. 





Твърденията около "Пътя на Копринката" са, че кръг от съветници около президента или по-скоро съветник са изнудвали български бизнесмени. 

 

"Опитвали са се да участват в обществени поръчки, а директно от хора от кръга на "Пътят на Копринката" - близки до президентската институция, им е казвана сумата, с която ще бъдат избрани - сериозна като процент.  Това се е случило по време на служебните кабинети - по-точно на този на Гълъб Донев", разкри още тя.

 

Според нея неслучайно за бъдещ проект на президента е избрано като наименование 3 март, която е дата, повод за разделение.

 

"Сраженията през изминалата седмица за първи път минават от НС към Президентството, но месеци наред виждахме как Радев си позволява неща, които държавният глава не бива да си позволява. Още от времето на служебните кабинети се подготвя проект на Радев. Това не е просто хипотеза, вече има запазено име и патент. Все повече хора говорят за подобен сценарий. Ще видим дали ще се позиционират за евроизборите", посочи Мутафчиева. 





"Юристи подготвят по-подробна информация за основанията за импийчмънт", каза още тя.

 

По думите ѝ социалният министър Шалапатова се справя много добре и печели доверието на "Зелено движение".

 

"Янек Попов работи в по-бавни темпове, комуникира нещата постфактум и създава напрежение. Затова свалихме подкрепата си от него. Според мен акад. Денков би се справил блестящо като външен министър", обясни тя по повод ротацията.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4261 |03.02.2024 Вили Лилков: Лека-полека се преодоляват различията в СОС, тонът става по-умерен . 4| 10090 |03.02.2024 Андрей Янкулов, АКФ: В един момент сякаш имаше напрежение между Пепи Еврото и Нотариуса . 23| 16699 |03.02.2024 Поздрав от Украйна: Рафинерията на "Лукойл" във Волгоград в пламъци . 9| 4749 |03.02.2024 Радев с грижа за развлечението: Весела Лечева запазила марка "ПП 3-ти март" - в раздел шоу програми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads