Реклама / Ads
15| 3752 |18.02.2022 НОВИНИ

МВР изпрати на ВКП информацията за списъка на премиера

.
Иван Гешев, Кирил Петков, Бойко Рашков, Лена Бориславова
МВР изпрати днес на ВКП исканата информация, свързана със списъка с публично известни имена, който беше предоставен от министър-председателя Кирил Петков.
 

Миналата седмица Кирил Петков и говорителят на кабинета Лена Бориславова бяха призовани на разпит в прокуратурата относно конкретния списък. В него фигурират лица като Владислав Горанов и бившият премиер Бойко Борисов.

 

Самият Петков уточни пред депутатите в пленарна зала, че в списъка присъстват 19 лица, които според него и според медийни публикации са отговорни за корупцията в страната. Списъкът е бил предаден на 20-тото лице, обясни още премиерът.

 

Междувременно се появи и друг списък, който бе оповестен от Николай Бареков. С него прокуратурата също обяви, че ще се занимае. Контрасписъкът включва 20 имена, които могат да бъдат видяни на страницата на Бареков във Facebook.

 

ФрогНюз припомня, че целият скандал се разрази, след като стана ясно, че обвинението ще извика Кирил Петков и говорителката на кабинета Лена Бориславова, защото по време на срещата си с главния прокурор, инициирана от самия Гешев, премиерът заговорил за имена и прякори на хора, които според него са виновни за корупцията у нас. За тези лица Петков заговори и по време на изслушването си в комисията LIBE в Европейския парламент.

 

Няколко дни по-късно той бе привикан във ВКП.

 

Петков реагира веднага като на брифинг пред медиите обяви, че ще настоява за отговори от прокуратурата докъде е стигнала с разследването на крупни скандали като “БарселонаГейт”, “Осемте джуджета”, Мата Хари, ББР и др. Отговорът на обвинението не закъсня. От прокуратурата почти мигновено посочиха, че цялата информация е публично достъпна в интернет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3239 |17.02.2022 Лавров: Днес Русия ще изпрати отговор на предложенията на САЩ за сигурност . 1| 3323 |16.02.2022 НИМХ в протестна готовност, спря информацията за времето на сайта си . 18| 5936 |16.02.2022 Бориславова: Плащат на криминално проявени да участват в протестите на МВР. Човек от списъка на премиера - част от организацията . 10| 3358 |15.02.2022 Рашков е изпратил доклада по ”Барселонагейт” на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads