Реклама / Ads
1| 2274 |27.06.2024 НОВИНИ

Над 700 млади художници от цяла България рисуваха за конкурса „Приказният свят на природата“

.
На 28 юни /петък/ от 11 ч. в русенския Екомузей с аквариум официално ще бъдат обявени резултатите от петия онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“.
 

В него взеха участие 726 художници от България и чужбина. Арт активностите са част от проект „Приказният свят на природата - 24“, иницииран от Сдружение с нестопанска цел „Дунавско сияние“ и финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

 

Традиционно в творческото състезание се включиха представители на водещи школи в областта на изобразителното изкуство - Арт школа „Колорит“- Плевен, Арт ателие „Оледалото“ - Варна, Арт ателие „Дон Кези“ - Дупница, „Елиза Арт“ – Габрово, Арт школа „Дъга“– Хасково и др. Конкурсът достига и до все повече деца от малките населени места - селата Мулдава, Скутаре, Гара Лака̀тник, Стража и др.


.

 

Тази година благодарение на информационната подкрепа от Изпълнителна агенция на българите в чужбина /ИАБЧ/ в конкурса участие са взели над 100 малки художници от 16 български училища в Испания, Италия, Великобритания, Германия, Мароко, Чехия, Молдова, Украйна и САЩ.

 

Конкурсът се превърна и в притегателно място за творческа изява на русенските млади творци. В петото му издание се включиха рекорден брой участници от учебните заведения в дунавския град, като за първи път в него взеха участие средношколци от ПГСАГ „Пеньо Пенев“, ПГПТ „Атанас Буров“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Точно за младите таланти от Русе творческите активности под общия наслов „Приказният свят на природата“ продължават с провеждането на два еднодневни пленера „Арт скаути“.


.

 

С помощта на партньорите от Скаутски клуб „Пещерен мечок“ към Сдружение „Спелео клуб „Академик“ – Русе на 6 юли /събота/ и 20 юли /събота/ ще бъде организиран еднодневен творчески лагер на открито – единият на кея, а другият в русенския Парк на младежта. Арт скаутите ще имат възможност хармонично да съчетаят рисуването сред природата и усвояването на първоначални скаутски умения – връзване на възли, палене на огън, приготовление на скаутска лимонада и сладкиш, преодоляване на динамична въжена градина, оцеляване сред природата и др.

 

Прекарвайки поне един ден на открито, „откъснати“ от мобилните телефони и социалните мрежи, малките художници ще си „говорят“ с природата и ще претворяват нейните красоти на бялото платно. В лагера приоритетно ще могат да се включат русенски участници и призьори в онлайн конкурса „Приказният свят на природата“, като групата ще бъде с капаците до 10 човека. Предварително записване за лагерите могат да се направят на следните телефони - 0882173710 и 0884286411 .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2279 |27.06.2024 Асен Генов: Предходните правителства дължат отговор за това кой е отговорен за процедурата по приемане на еврото . 1| 3699 |27.06.2024 Гърция подготвя мерки за ограничаване на наемите на туристическите имоти . 3| 2227 |27.06.2024 20% авансово плащане по ПВУ е изгубила България заради неразработване на планове . 0| 2269 |27.06.2024 Две жертви и двама тежко ранени след престрелка в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads