Реклама / Ads
11| 3192 |09.06.2023 НОВИНИ

Надежда Йорданова скастри Гешев: Да изпълни функцията си, не да занимава цялото общество с емоционалното си състояние

.
Източник: личен архив
Съдебната реформа е належаща. Институцията на главния прокурор в България не е адекватна на това, от което има нужда обществото.
 

Главният прокурор явно се занимава с всичко друго, но не и да организира работата на Прокуратурата, за да се разследва всяко едно престъпление обективно и всестранно, особено тези от висок обшествен интерес.

 

Това, което наблюдавахме вчера, имаше много малко общо с правото. Така коментира случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС) бившият правосъден министър, понастоящем депутат от ПП-ДБ, Надежда Йорданова.

 

"Дългото развитие на производството не е изненада. Изненада беше промяната на позициите на част членовете от ВСС, спрямо миналата година, в аналогично и подобно производство. Крайно време е тук в тази сграда (бел.ред. Народното събрание) да реформираме ВСС и институцията на главния прокурор", заяви тя.

 

 

"Времето ще покаже на какво се е дължала тази промяна в позициите. Иска ми се да вярвам, че са реални причини, а не промяна на конюнктурата в политическия пейзаж в България", изрази надежда тя.

 

"За първи път в българската история ще имаме такова обръщение от главния прокурор", акцентира Йорданова.

 

"Главният прокурор персонализира в себе си крайната отговорност за законосъобразните действия на всички прокурори в България при упражняване на техните правомощия. Очаквам да изпълни именно тази фунйция, а не да занимава цялото общество със своето емоционално състояние", призова тя Иван Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2743 |09.06.2023 Кметът награди русенската тенис надежда Александър Митев . 9| 2901 |06.06.2023 Надежда Нейнски: В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа . 0| 2659 |31.05.2023 Албена Кръстева: Строежът на храма в ”Надежда 3” е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads